Alimentația acidă și cancerul

0
1179

acidAlimentația acidă și riscul apariției cancerului

Valoarea considerată normală a ph-ului sanguin din organismul uman trebuie să oscileze în jurul valorii de 7,35-7,45. Ce nu se încadrează între aceste valori este un semn că ceva în organism nu funcționează corect, indicând anumite afecțiuni.

Alimentația – PH-ul neutru, PH-ul acid și PH-ul alcalin

La valoarea 7, spunem că ph-ul este neutru. Ce se află sub această valoarea de referință este considerat ph acid. Ce depășește este un ph bazic sau alcalin.

În organismul uman, un ph acid poate că apară din cauza consumului de alimente acide, precum produse de origine animală (carne, produse lactate, ouă); îndulcitori (zahăr rafinat, sirop de arțar, miere de albine, zaharină, fructoză); unele fructe (portocale, mere, afine, struguri, pepene galben); băuturi carbogazoase, ulei prăjit, și multe altele.

Există două categorii de alimente aparte: alimente acide care creează alcalinitate, precum lămâie, lime și grapefruit și alimente alcaline care crează aciditate, precum produse de patiserie, alimente bogate în glucide.

Influența anumitor alimente asupra organismului

Consumul acestora determină stres emoțional și reduce capacitatea organismului de a absorbi minerale și nutrienți și reduce capacitarea de regenerare celulară.

Există nutriționiști care recomandă o dietă bazată preponderent pe alimente alcaline. Ei ne sfătuiesc să ocolim alimente acide, conform ideii vehiculate că alimentația acidă se face vinovată de apariția unor tipuri de cancer.

Specialistul în nutriție Victor Hsue Chan-Chee, președintele Asociației Medicilor Oncologi din Hong Kong, spune că există multe presupuneri, în acest sens, dar fără un suport științific, conform scmp.com/. „Se crede că o alimentație bogată în alimente acide poate cauza acidifierea sângelui și creșterea riscul de cancer. Iar soluția este consumul de alimente alcaline, cum ar fi legume și fructe verzi, în special lămâile. Dar acest lucru este un nonsens”, a declarat acesta.

Adepta acestei teorii este și medicul oncolog Lynette Ngo, consultant la Centrul Oncologic din Singapore. Acesta explică mecanismele după care funcționează corpul uman. Sângele are un ph ușor alcalin, în timp ce stomacul are un ph acid, în jurul valorii de 3,5 tocmai pentru a ajuta digestia. Aceasta spune în continuare că organismul uman are mecanisme prin care menține nivelul acid la valori normale. „În fiecare zi, excesul de acid din corpurile noastre este în mod constant metabolizat și eliminat prin rinichi sau expirat prin plămâni.”

Nu există „dietă magie” când e vorba de reducerea riscului de cancer

Conform declarațiilor celor doi specialiști, ceea ce mâncăm, nu va afecta echilibrul acid în corpul nostru. Alimentația corectă este importantă dacă vrei să trăiești sănătos. Dar când vine vorba de reducerea riscului de cancer, nu există nici o „dieta magie”, a conchis Lynette Ngo.

Citiți și Cum influențează copilăria viața omului modern.

Deși nu există studii care să ateste legătura dintre consumul de alimente acide și anumite tipuri de cancer, s-a demonstrat o legătură între consumul de carne roșie și apariția cancerului colorectal. Dar în același timp, spune Ngo, consumul de roșii poate reduce riscul de cancer de prostată. În continuare aceasta spune că vitamina D, calciul și acidul folic luptă împotriva cancerului colorectal. Consumul de alcool, chiar și în cantități moderate, crește riscul de cancer colon, de sân, esofagian și orofaringian.

Majoritatea medicilor recomandă ca metodă principală de luptă împotriva diverselor tipuri de cancer, un stil de viață sănătos. Asta înseamnă renunțarea la fumat, activități fizice regulate, evitarea alimentelor procesate, consumul moderat de alcool, evitarea expunerii excesive la soare, odihnă suficientă, gândire pozitivă și bineînțeles, analize regulate.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here