Alifantis, Andrieș, Baniciu și Vintilă susțin un spectacol în memoria lui Florian Pittiș, pe 6 octombrie

0
249

Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu și Mircea Vintilă se reunesc după 10 ani pe scena Sălii Palatului, pe 6 octombrie, într-un spectacol în memoria lui Florian Pittiș, au anunțat artiștii luni, în cadrul unei conferințe de presă.

imageResizeSpectacolul „Tandrețuri pentru femei cu cei 4 corifei”, care are o istorie veche în cariera celor patru, va începe la ora 19,30 și este prezentat de Marea Lojă Națională din România.

„Mie îmi pare rău că acest spectacol nu a putut fi mai prezent din cauza domnului Andrieș care a fost ocupat când cu arhitectura, când cu jazz-ul”, a glumit Mircea Baniciu.

„Multă lume m-a întrebat de ce nu se mai ține acest spectacol. Eu nu am dat atunci vina pe Andrieș, am dat vina pe Alifantis”, a continuat artistul.

În aceeași notă umoristică, Mircea Baniciu a spus că în grup există două echipe—echipa Andrieș-Alifantis și echipa Baniciu-Vintilă.

Andrieș a spus că nu și-a dorit ca spectacolul pe care cei patru îl susțin la Sala Palatului să devină un eveniment oarecare, repetabil.

Mircea Vintilă l-a descris pe Florian Pittiș drept un coleg și prieten drag. „Îmi aduc aminte că îi dădeam telefon dimineața sau când era liber să îl întreb despre muzică, despre spectacole, despre orice. Era un om de care aveai nevoie în viața artistică”, a spus Vintilă.

„Faptul că au trecut zece ani nu mi-a schimbat cu nimic sentimentele pentru ei, dimpotrivă, mi le-a adâncit și mai tare”, a declarat Nicu Alifantis. „Mă bucur foarte tare că după zece ani reușim să îi aducem un gând frumos, o întoarcere a ceea ce ne-a oferit el (Florian Pittiș—n.r.) nouă”, a adăugat artistul.

Totodată, Alifantis a spus că sprijinul Marii Loje este legat de caracterul lui Florian Pittiș care a arătat „cum trebuie să fie un mason în lumea aceasta”.

Florian Pittiș, unul dintre cei mai valoroși și iubiți actori și muzicieni din România, a decedat în august 2007.

Sursa: Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.