In memoriam Alexandru Tocilescu: FAUST de Charles Gouno revine la Opera Naţională Bucureşti

0
191
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Alexandru TocilescuOpera Naţională Bucureşti va readuce pe scenă după câţiva ani de pauză Faust de Charles Gounod, în regia regretatului maestru Alexandru Tocilescu, în 14 şi 15 decembrie, de la ora 18.00.

Invitaţii celor două reprezentaţii sunt soliştii Ştefan Pop (debut), respectiv Ivaylo Mihaylov în rolul Faust; Marcel Roşca în rolul Mefisto; Konstantin Brzhinsky în rolul Valentin; Tatiana Lisnic în rolul Margareta; Angelica Popescu (debut) în rolul Martha; precum şi Andra Bivol, respectiv Julia Stein, debuturi în rolul Siebel.

La Operă simţi cu adevărat ce înseamnă triumful. Sunt 1.200 de oameni în sală, la o premieră care are un fason şi care e mai spectaculoasă ca la teatru. Probabil că orgoliul şi vanitatea mi-au fost mângâiate cel mai mult la premiera cu Faust, de la Opera Naţională Bucureşti… Dacă în faţa unei săli de teatru eram obişnuit să vin la sfârşitul reprezentaţiei să fim aplaudaţi cu toţii, la Operă e puţin altfel. Aici, publicul (dacă i-a plăcut spectacolul) este puţin mai excitat. Ovaţionează, urlă, strigă “Bravo!”. E un show mai tare. De altfel, cine a făcut operă, ştie chestia asta şi mă gândesc că nu degeaba Andrei Şerban a montat atâta operă, declara Alexandru Tocilescu în anul 2011, pentru cotidianul Adevărul.

Expoziţie de fotografie „In memoriam Alexandru Tocilescu”

Cu ocazia revenirii în repertoriu a spectacolului „Faust”, Opera Naţională Bucureşti inaugurează în 14 decembrie, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, expoziţia de fotografie „In memoriam Alexandru Tocilescu”. Aceasta conţine fotografii din diferite spectacole puse în scenă de-a lungul timpului de către regretatul regizor. Expoziţia va fi deschisă publicului zilnic între orele 10.00-17.30 (acces liber).

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here