Alergii de toamnă? Ce să faci ca să scapi de ele

0
451

Alergii de toamnă. Știm că florile nu mai înfloresc şi nici iarba nu mai face ravagii, aerul a devenit mai rece iar praful este spălat de ploi, totuși există persoane care se lovesc chiar şi așa de alergii de sezon.

alergii

Alergii de sezon – toamna și primăvara

Toamna buruienile cu flori sunt cel mai mare declanșator al alergiilor. Majoritatea plantelor îşi încep polenizarea în august, acest proces se poate prelungi şi în timpul lunilor de toamnă.

Majoritatea oamenilor care sunt alergici primăvara şi vara, manifestă alergii şi în timpul toamnei. Pentru copii începutul unui nou an școlar poate fi semnalat şi ca începutul alergiilor de sezon.

Factori alergeni

Străzile orașelor şi ale parcurilor sunt pline cu frunze uscate, reprezintă un pericol pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece acestea sunt îmbibate cu polen şi mucegaiuri.

Citiți și Alcoolul – Un pericol pentru sănătate.

Nici în casă nu suntem mai protejați, deoarece deschiderea rară şi aerisirea camerei din ce în ce mai puțin favorizează înmulțirea acarienilor.

Cel mai comun motiv al alergiei de sezon este rugina, care persistă de la jumătatea lui august, până la finalul lunii octombrie. Umiditatea scăzută din spațiile închise este un alt motiv pentru care apar alergiile. Umiditatea scăzută usucă membranele mucoasei nazale, acest lucru ducând spre infecții.

Alergii de toamnă – simptome

Simptomele alergiilor de toamnă: strănut, mâncărimi ale ochilor, iritație nazală, secreție nazală, tuse (mai ales noaptea şi dimineață), senzația de nas înfundat, cearcăne, dureri de cap.

În principal, ar trebui să bei cel puțin 2-3 căni de ceai verde pe zi atunci când încerci să lupți cu astfel de alergii.

Citiți și Aloe vera – O plantă pentru tinerețe, sănătate și frumusețe.

Ceaiul verde conține şi vitamina C care ajută să blocheze răspunsul histaminic care cauzează simptomele alergiilor. Pe lângă ceaiul verde, este indicat să consumi şi lămâi sau vitamina C. Mierea, este şi ea indicată în tratarea acestor alergii.

Este foarte important de asemenea să avem un ritm de viață sănătos. Să avem o alimentație sănătoasă pentru a ne ajuta sistemul imunitar să lucreze corespunzător. Acest lucru va asigura nutrienții necesari organismului.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.