Albumul “Civilizaţia epocii brâncoveneşti”, lansat la Biblioteca Centrală Universitară

0
274

brancoveanuAlbumul “Civilizaţia epocii brâncoveneşti” a fost lansat oficial vineri, la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală, iar evenimentul la care au fost prezenţi, printre alţii, episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul şi academicianul Răzvan Theodorescu încheie seria de manifestări Anul Brâncoveanu.

Volumul de 385 de pagini semnat de Anca Beatrice Todireanu a fost publicat la editura Monitorul Oficial cu sprijinul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, Arhiepiscopia Bucureştilor, Biblioteca Sfântului Sinod, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Naţional de Istorie a României. Lansarea a fost moderată de istoricul Georgeta Filitti.

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a spus că Brâncoveanu a fost “un voievod care a devenit un adevărat simbol pentru poporul nostru”, un “domn iubitor de cultură”. Episcopul vicar patriarhal a subliniat că Anul Brâncoveanu coincide şi cu celebrarea a 25 de ani de la Revoluţia din 1989.

Totodată, academicianul Răzvan Theodorescu a vorbit despre domnitorul Constantin Brâncoveanu şi a notat că personalitatea acestuia era una apropiată de contemporaneitate. “Pentru mine, Brâncoveanu este apropiat pentru că este contemporanul nostru… a trăit ca noi, a năzuit ca noi, a ezitat, a aşteptat”, a adăugat Răzvan Theodorescu.

La evenimentul de lansare au mai luat cuvântul Constantin Bălăceanu Stolnici şi arhitectul Sorin Vasilescu, relatează Agerpres.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here