Raiul verde de deasupra Albei Iulia | GALERIE FOTO

0
289

parcul-dendrologic-din-alba-iulia07Unul dintre obiectivele turistice din Alba Iulia, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad”, de pe Valea Popii, ascunde privelişti senzaţionale şi total diferite, în cele patru anotimpuri ale anului. Întreaga lună mai, parcul poate fi vizitat gratuit. Începând din iunie, taxa de intrare va fi de doar 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii.

Raiul verde de deasupra Albei Iulia are o suprafaţă de 21 hectare, adăpostește peste 1.100 de specii de plante din toate colțurile lumii şi reprezintă cel mai amplu proiect de punere în valoare și utilizare ca atracție turistică și de agrement, respectiv educație pentru natură și cicloturism a unei bogății naturale locale, din judeţul Alba, fiind una dintre cele mai frumoase zone de relaxare din România.

Graţie unui proiect european de 2,66 milioane de euro, la Alba Iulia a fost inaugurat parcul dendrologic. Cei care vin cu maşina, o pot lăsa în siguranţă într-o parcare de 600 de metri pătraţi, din apropierea intrării. În parc, au fost amenajate alei pietonale şi locuri de odihnă.

Parcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad” a fost înfiinţat în urmă cu 11 ani de inginerul silvic Nicolae Pătrânjan. Parcul avea iniţial 50 de specii de plante, dar municipalitatea din Alba Iulia a sesizat potenţialul turistic al spaţiului şi a decis să atragă fonduri europene pentru mărirea colecţiei de specii.

Parcul este unic în ţară datorită faptului că este amenajat în mijlocul unei păduri naturale, după cum se arată pe site-ul parc.apulum.ro.

Jurnal Spiritual

parcul-dendrologic-din-alba-iulia02parcul-dendrologic-din-alba-iulia03 (1)parcul-dendrologic-din-alba-iulia03parcul-dendrologic-din-alba-iulia04 - CopyMAGINON DIGITAL CAMERAMAGINON DIGITAL CAMERAparcul-dendrologic-din-alba-iulia08

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here