Dumnezeu îți dă mai mult…

0
606

ajutorul divinPildă despre ajutorul divin – Copilul orfan primește ajutor – Unde mănâncă unul, mănâncă toți – De unde dai, Dumnezeu îți dă mai mult – Fii generos!

Pildă despre ajutorul divin

„În timpul războiului, un  copil a rămas orfan. Nimeni nu voia să-l ia la sine acasă. Oamenii se gândeau: ‘Război, foamete, abia ne descurcăm. Cum să-l hrănim și pe acesta?’ Și, uite-așa, a rătăcit pe străzile orașului, speriat și flămând, până când un om deloc bogat, tată a zece copii, l-a văzut nefericit și i s-a făcut milă de el: l-a chemat, l-a culcat alături de ceilalți, sub o singură plapumă, și s-a gândit: ‘Am zece copii și, slavă Domnului, El nu ne părăsește: nu ne va părăsi nici dacă o să am și un al unsprezecelea’ – și într-adevăr, Dumnezeu nu i-a părăsit, ci le-a trimis după aceea cu îmbelșugare minunatele Sale daruri.”
„Apa vieții – 300 de istorioare cu tâlc duhovnicesc”, editura Sophia, 2016

Dumnezeu îți dă mai mult

Se spune că unde mănâncă doi, mănâncă și al treilea. Iisus Hristos a înmulțit pâinea și peștele pentru a hrăni mulțimea. Din exemplul Lui învățăm ce este generozitatea, bunătatea, dăruirea. Este destul pentru toți. Și rămânem cu ideea că „de unde dai, Dumnezeu îți dă mai mult”. Copiii nu trebuie lăsați să sufere de foame, de sete, de frig. Niciodată să nu îi respingi aceste cerințe unui suflet nevinovat. Ei trebuie aduși pe lume din iubire, îngrijiți și învățați, trebuie crescuți fără să simtă lipsurile.

Dă-i bucata ta de pâine unui copil flămând! Dar, nu cu gândul că vei primi alta, ci pentru că el nu trebuie să cunoască aceste aspecte mai puțin frumoase ale vieții. El nu poate munci să și-o câștige singur, până când va putea să o facă tu ești ocrotitorul lui. Iar copilul care rămâne fără părinți, fără ajutor, trebuie sprijinit și mângâiat și pentru această durere, lumea lui se prăbușește, cei pe care îi iubește au plecat. În măsura în care este posibil, oferă-i un loc în care să se simtă ca acasă, pune-l la masa ta și oferă-i dragoste și îndestulare. „Cine hrănește un animal flămând, își hrănește sufletul”, spunea Charlie Chaplin. Un copil este mai mult. Iar copilul fără sprijin este mic, neajutorat, speriat, fără repere și singur pe drum. Ia-l de mână și călăuzește-l! Gândește-te la el!

Te invit să citești și Lumina lui Dumnezeu.

Mihaela Mușetescu