Ajunge zilei răutatea ei!

0
743

rautatea zileiSă nu începeţi prin a vă fi frică de ceva, pe motiv că nu sunteţi îndeajuns de puternici, fiindcă „ajunge zilei răutatea ei”. Nu vă temeţi de ziua de mâine, ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Celui ce v-a făcut astăzi să vă bucuraţi de pace duhovnicească toate îi sunt cu putinţă.
El nu va refuza nici mâine această pace. Nu vă chinuiţi de grija încercărilor prin care s-ar putea să treceţi, atunci când acestea n-au apărut încă. Nu vă lăsaţi răpuşi de nici o temere, nu căutaţi cu orice preţ să vă aflaţi viitorul, să vi-l ghiciţi, alungaţi cât mai departe de voi orice spaimă, cu credinţa în Dumnezeu şi cu convingerea că El vă va ajuta la nevoie. Încredinţaţi-vă Domnului întru totul, cu neştirbită credinţă, cu convingerea că, dacă va fi să vă încerce, vă va da şi puterea de a face faţă încercării. Domnul „împlineşte toate trebuinţele noastre, după bogăţia Sa, cu slavă” (cf. Filipeni 4, 19).
Înfăţişaţi-vă Domnului cu toate ale voastre; dacă aţi pus mâna pe coarnele plugului, nu va mai uitaţi înapoi, nu vă încurcaţi în amănunte, aveţi tăria că, după ce aţi căpătat încredere în El, să aşteptaţi în linişte, cu deplină speranţă şi deplină supunere, ca să se facă voia Lui. Nu uitaţi că vi se dă putere ca să vă purtaţi crucea astăzi, nu mâine. Un om care căzuse într-o adâncă deznădejde, spunându-i altuia grijile sale, l-a întrebat: „De ce mi-o fi oare atât de îngrozitor de greu?”
„Pentru că, i-a răspuns acela, ai adăugat griji de ziua de azi şi grija zilei de mâine. O porţi şi pe aceasta pe umerii tăi, deşi ea îi revenea lui Dumnezeu”.
Când ţii seama doar de puterea ta, ajungi să cazi în neputinţă; puterea lui Dumnezeu te poate le ridică prin atotputernicia Sa.

Sursa Mănăstirea Prislop

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.