Afinele scad tensiunea arterială

0
2107
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
AfineleAfinele sunt în fruntea listei celor mai puternice fructe care luptă împotriva bolilor. Ele asigură un sistem imunitar echilibrat şi sănătos, datorită antioxidanților, fibrelor și cantității mari de vitamina C.

Mai mult decât atât, afinele, prin intermediul unor mecanisme complexe biochimic contracarează stresul oxidativ; reduc inflamația și ajustează gene asociate cu o multitudine de procese patologice.

Fitonutrienții din afine pot proteja sănătatea cardiovasculară; ele reduc colesterolul seric total și combaterea hipertensiunii arteriale.

Potrivit unor studii efectuate de o echipă de cercetători de la  Universitatea de Stat din Florida, afinele ar putea reduce presiunea sistolică și  tensiunea arterială diastolică în doar opt săptămâni, potrivit publicației online The New York Times.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 48 de femei. Ele aveau vârste cuprinse între 45-65 care sufereau de hipertensiune arterială.

Jumătate dintre participantele la studiu au mâncat 22 de grame de pulbere liofilizată de afine (echivalentul a o cana de afine) în fiecare zi, timp de opt săptămâni, în timp ce cealaltă jumătate a consumat un placebo care avea aceleași caracteristici fizice ca pulberea de afine dar fără conținut nutrițional.

Studiul, publicat în Jurnalul Academiei de Nutriţie şi Dietetică, a relevat că după opt săptămâni, la participanții care au consumat doza zilnică de afine valoarea medie a presiunii arteriale diastolice a scăzut cu 5,1% iar  tensiunea arterială diastolică a fost mai mică cu 6,3%. De asemenea, la grupul care a consumat pulbere liofilizată de afine, a constatat un nivel mai ridicat de oxid nitric în sânge. Acesta este cunoscut pentru efectul de relaxare și dilatare a vaselor de sânge.

În cazul grupului căruia i s-a administrat pulberea placebo,  nu s-au văzut nici un fel de modificări ale tensiunii arteriale sau ale nivelului de oxid nitric.

Îmbunătățirea, spun  oamenii de stiință,  a fost moderată în comparație cu cea a medicamentelor pentru tratarea tensiunii arteriale. Dar, Sarah A. Johnson, autoarea studiului, a declarat că „este ceva deosebit în legătură cu efectele afinelor asupra tensiunii arteriale. Alte fructe și extracte din plante nu au același efect”.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here