Sănătatea articulațiilor și arterelor

0
348

Acidul din corpAcidul din corp  cauza a peste 80 de boli, creşte pe două căi:

– în urma proceselor metabolice (acizi metabolici)

– prin aport extern de substanţe acide din mâncare, apă şi aer.

Acizi metabolici sunt: acidul uric din carne, acid sulfuric din ouă şi fosforic din băuturi carbogazoase. Acizii din fructe cum ar fi din citricele, precum şi acidul malic din mere nu vor fi depozitate în corp.

Acidul uric din carne nu poate fi distrus decât cu o enzimă numită uricase.

Acizi metabolici se acumulează în cantităţi mari când organismul este deshidratat şi fluidele corpului (limfa, lichidul intracelular şi extracelular) nu sunt în stare alcalină. În cazul când fluidele corpului devin „saturate”, cu acizi metabolici, excesul de acizi va fi depozitat în ţesuturile: articulaţii, organe, pereţii arterelor, etc. În scopul de a le neutraliza temporar în ţesuturile dvs., corpul va scoate elemente alcaline ca Na+, K+, Ca2+, Mg2+ pentru a neutraliza acizii. În urma neutralizării acestor acizi metabolici rezultă compuşi amorfi care se depun în corp. Iată cum unii din aceşti acizi s-au depus în organismul dvs. şi în cele din urmă au devenit depozite calcefiate fenomen numit calcifiere sau pietrificare.

Când depozitele de acizi calcefiaţi cresc, apar probleme de sănătate ca: oboseala, tulburări ale nervilor, afecţiuni hepatice, afecţiuni renale, probleme de greutate, etc.

Acidul uric din carne nu poate fi distrus decât cu o enzimă numită uricase, pe care oameni nu o produc, astfel încât aceasta trebuie neutralizat şi eliminat din organism. Este greu de eliminat prin rinichii şi necesită o cantitate însemnată de apă să facă acest lucru. Excesul de acid uric se depune ca uraţi de Na pe: pereţilor arterelor (rigidizarea arterelor), în articulaţii (artrita) sau în picioare (gută). Eliminarea acestor depozite de acid uric necesită multă apă în fluidele corpului şi în sânge şi vitamina C. O dietă care conţine două porţii de carne/zi, o lipsă de minerale alcaline şi de apă, pot duce la peste o lingură de acid uric, stocată în corp, într-un singur an! Apa din corp trebuie să aibă anumite caracteristici (pH, indice Redox, tensiune superficială 45 dyn/cm2) altfel nu are valoare, chiar dacă vei bea o găleată de apă pe zi.

Bioxid de carbon / carbonat.

Carbonat se poate forma atunci când organismul are un nivel scăzut dintr-unul din tampoanelor primare: bicarbonatul. În cazul în care acidul carbonic se amestecă cu Ca, se formează carbonat de calciu. Carbonatul de calciu poate „pietrifica” în ficat, pancreas, colon şi rinichii. În mod ironic, singura cale de a dizolva aceste depozite calcifiate şi „placa” este cu acid, dar un altfel de acid: acidul citric. Acidul citric este convertit în corp în acid carbonic (pe care îl expiri ca CO2) şi apă. CO2 dizolvă depozitele de carbonat de calciu, dar acest lucru presupune a expira mai mult CO2 decât în mod norm al şi a consuma citrice. De aceea este bine sa faci câteva minute pe zi de respiraţii adânci şi să consumi citrice.

Acidul fosforic

 Acizii fosforici se găsesc în băuturi răcoritoare carbogazoase, gen cola. Atunci când se adună în corp, acizii fosforici pot forma pietre (rinichi, ficat, vezica biliară), precum şi depozitele de calciu în articulaţii (artrita). Corpul se foloseşte de Ca2+ şi Mg2+ pentru a le neutraliza, formând fosfat de calciu, fosfat de magneziu, etc.

Colesterolul 

Ca2+ adus în sânge pentru a neutraliza aciditatea şi a creşte pH, împreună cu grăsimile din sânge şi colesterolul se va depune în vezica biliară formând nămol şi pietre sau ateroame pe pereţii vaselor de sânge. Colesterolul fiind o derivată al grăsimilor poate fi de 2 feluri:„bun”- LDL- cu densitate mai mica, folosit in siteza sucurilor biliare şi „greu” sau rău -HDL -cu densitate mare, care este un foarte bun adeziv, folosit pentru repararea microfisurilor arteriale din endoteliu, produse din lipsă de colagen şi aciditate. Fără el ar crăpa arterele şi am muri. Deci este greşit spus colesterol rău.

A scădea prin tratamente nivelul acestui tip de colesterol, fără a acţiona la cauza principală(colagenul şi aciditatea) nu este indicat. În capilare, acumulările de colesterol provoacă adesea obturaţii temporare, care duc la migrene şi tensiune arteriala oscilantă, formând plăci care reprezintă un suport pentru ionii de Ca2+, ce au fost aduşi în sânge pentru a neutraliza acizii din corp, dar care sunt captaţi de către aceste placi de colesterol împreună cu alte grăsimi oxidate de tip omega 6, formând ateroame. În timp, aceasta duce la rigidizarea vaselor sanguine şi la îngustarea lumenului arterelor (tensiune arteriala, accidente vasculare).

Există o explicaţie foarte simplă de ce o alcalinizare şi un aport de enzime (fermenţi) duc la dizolvarea acestor ateroame.

Cum am mai spus, colesterolul face parte din aceeaşi clasa ca şi grăsimile. Atunci când, gătim la bucătărie, mâinile pline de grăsime le spălăm cu ce? – cu săpun, bineînţeles, iar săpunul ce pH are? – puternic alcalin, adică grăsimile se dizolvă în pH alcalin. De aceea ateroamele cedează la alcalinizare, sângele este alcalinizat şi Ca2+ nu mai este scos din oase. Iar ca procesul să fie mai rapid şi eficient, se adaugă un ferment, servind drept catalizator în dizolvare şi convertire în produşi utilizabili.

În urma procesului de dizolvare şi convertire se formează o serie de deşeuri, reziduuri, radicali liberi (R+) de natură organică, adesea liposolubili, de aceea vom avea nevoie de un neutralizator (captator) de radicali liberi, care are o serie de antioxidanţi (delfinidina, petuidina, antociani, compusi terpenici şi uleiuri nesaturate) liposolubili, vitamina C, E etc care pe lângă faptul că neutralizează radicalii liberi şi împiedecă oxidarea grăsimilor, mai servesc ca suport de reparaţie al pereţilor vaselor de sânge (ajută la formarea colagenului). Acesta este mecanismul de combatere al bolilor cardio-vasculare şi a pietrelor la fiere şi rinichi, care au la bază deficienţe de nutriţie.

Investește în sănătate, Câmpian Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.