A “sculptat” copacii de pe strada pe care locuieşte, iar arta sa aduce bucurie în Craiova | GALERIE FOTO

0
894
646x404Un craiovean de 43 de ani, de profesie inginer silvic, a “sculptat” cu drujba copacii din faţa porţii sale pentru a da zonei “un aer aparte” şi, după cum susţin atât vecinii cât şi autorităţile locale, se pare că a reuşit, pentru că “operele” sunt apreciate. 
“La fiecare copac am muncit câteva zile, iar pomii nu sunt afectaţi pentru că am lucrat pe maxim 35% din suprafaţa lor. În momentul în care m-am apucat de treabă am ştiut exact ce am de făcut. Mi-am dorit să dau un aer aparte străzii şi cred că am reuşit, pentru că atât vecinii cât şi cei care văd ce a ieşit apreciază. M-am apucat de treabă doar după ce am avut acordul vecinilor”, a spus Gabriel Rizea, citat de Agerpres.
El are acasă un atelier de tâmplărie în care realizează obiecte unicat de mobilier, însă acum afirmă că vrea să se apuce şi de sculptură.
copac-chip
Unul dintre vecinii artistului a afirmat că acum strada Cicoarei este cea mai frumoasă din Craiova. “În momentul în care am văzut pomii sculptaţi, le-am făcut poze, sunt ceva aparte şi înveselesc strada. Cine trece prin zonă se opreşte câteva momente să admire feţele de oameni şi animale sculptate direct în copaci, pentru că este o idee inedită”, a spus unul dintre vecini.
Reprezentanţii Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova care au mers pe strada Cicoarei au afirmat că artistul a respectat normele impuse, în sensul că a lucrat pe o suprafaţă mai mică de 30%, iar acest lucru nu a afectat creşterea şi dezvoltarea copacilor.
627x0Untitled-2_035e4a_f51c9083f7 drujba
Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here