8 super-alimente cu efecte miraculoase asupra corpului uman

0
302

superalimenteSuperalimente cu efecte miraculoase asupra organismului

Tot mai des, organismul uman este adesea supus unor afecțiuni care afectează buna funcționarea a acestuia. Apariția numeroaselor boli au determinat numeroși specialiști în domeniu să efectueze zeci de cercetări care să reliefeze modalitățile de tratare contra maladiilor cotidiene.

Importanța unui stil de viață sănătos

Un rol primordial în păstrarea unui stil de viață sănătos îl ocupă și alimentația. Pentru acest motiv rafturile magazinelor alimentare au început să se umple cât ai zice pește.

Vom prezenta în cele ce urmează un top al celor 8 superalimente care pot avea beneficii asupra funcționării optime a întregului corp uman.

Aloe Vera

Alimentul care dă startul listei este Aloe Vera. El conține 20 minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi, 200 de compuși vegetali bioactivi (fitonutrienți), si puternice proprietăți antibacteriene, antivirale si antifungice, spun cei de la http://www.naturalnews.com.

Reducerea inflamațiilor și a durerii artrice, vindecarea ulcerelor și a unei largi varietăți de tulburări și complicații digestive se numără printre avantajele consumului de Aloe Vera. În aceeași măsură, folosind acest aliment puteam contribui la tratarea infecției cu Candida și a paraziților, la diminuarea numărului de infarcturi și la stoparea creșterii tumorilor canceroase.

Polenul de albine

Al doilea superaliment recomandat pentru combaterea cancerului, diabetului, artritei și depresiei este polenul de albine, acea bogată sursă de carotenoizi, 22 aminoacizi și enzime. Bogat în vitamina B, C și E, respectiv a peste 68 de minerale, polenul sporește rezistența și energia; îmbunătățește memoria și concentrarea; fertilitatea și rezistența la infecțiii.

Maca

Maca este și ea un aliment bogat în vitamine, cu mare densitate nutritivă și o sursă completă de aminoacizi. Este bogată in vitaminele B, C si E. Este o buna sursa de cupru, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc. Aceasta contribuie la reducerea oboselii, stresului și depresiei; reduce anemia și îmbunătățește libidoul/fertilitatea și întărește memoria.

Ciupercile reishi

Al patrulea aliment minune îl reprezintă ciupercile reishi, o bogată sursă de antioxidanți. Insa reishi sunt si o buna sursa a complexului vitaminic B, ca si de potasiu, niacina, magneziu, seleniu, cupru și fosfor, conform http://viataverdeviu.ro  .

Prin avantajele utilizării ciupercilor reishi se află combaterea tulburărilor legate de alergii, artrite și cancer, reducerea stresului fizic și mental, a inflamațiilor, precum și protejarea ficatului.

Fructul Goji

Lista de superalimente continuă cu Goji, un fruct ce conține 18 aminoacizi, 21 de oligoelemente, vitamina A, complexul vitaminic B, C si E. Sursă superioară de antioxidanți, fructele de goji îmbunătățesc funcția imunitară, protejează ADN-ul, ochii și ficatul, reduc inflamațiile și protejează inima.

Citeți și Îndrumări pentru o alimentație bazată pe crudități.

Fructele de Goji pot fi înlocuite cu ușurință de către Cătină, opinează specialiștii.

Chlorella

Bogată sursă de proteine complete, Chlorella este o puternică sursă de clorofilă. Este bogată în întregul complex al vitaminelor. Excepțională sursă de fier și zinc, magneziu, fosfor, calciu și potasiu, aceasta contribuie la detoxifierea biotoxinelor, metalelor grele; vindecă și reface țesuturile; luptă împotriva cancerului și reduce durerea asociată cu artrita și fibromialgia.

Cânepa

Penultimul din superalimente, cu o abundentă sursă de acizi grași și esențiali, este cânepa. Ea conține 20 de aminoacizi și proteine vegetale și are un raport perfect de omega-6, respectiv omega-3. Așadar, semințele de cânepă reduc inflamațiile, fortifică sistemul imunitar, îmbunătățesc memoria, curăță pielea, ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos și curat… Și nu în ultimă instanță ajută la reducerea apariției riscului de diabet.

Nuca de cocos

Ultimul pe lista de superalimente este nuca de cocos, o sursă de acizi grași: acid lauric și caprilic, acizi ce distrug bacteriile, virusurile și fungii. Este bogată în vitamina B, este o excelentă sursă de cupru, fier, mangan, magneziu și zinc. În categoria beneficii putem include: micșorarea riscului de diabet, reducerea inflamației articulațiilor și mușchilor, întărirea ficatului, precum și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.