7 specii de plante foarte ciudate

0
1789

Atunci când te gândeşti la plante ciudate, evident primul gând care-ţi vine în minte este planta mâncătoare de insecte – Venus – ce este, desigur, o plantă foarte ciudată. Însă mai sunt şi alte plante în această lume care sunt la fel de ciudate şi intrigante, fiind mult mai rar întâlnite. Interesant totuşi, cele mai multe au în comun o caracteristică importantă şi folositoare – mirosul îngrozitor.

Adansonia Grandidieri

adansonia_grandidieriAvând originea în Madagascar şi făcând parte din familia copacilor Baobab, Adansonia Grandidieri este un copac masiv. Aceşti copaci enormi cu trunchiul îndesat şi cilindric pot ajunge să aibă o înălţime de 30 de metri şi o lăţime de 12 metri. Copacul figurează ca fiind pe cale de dispariţie datorită faptului că este foarte folositor pentru localnici: fructele sale sunt bogate în vitamina C, uleiul din seminţe este excelent pentru gătit şi scoarţa sa este perfectă pentru confecţionarea sforii.

Hydnora Africana

HundoraAvând mirosuri ce pot fi comparate cu carnea în putrefacţie sau mirosul de fecale – şi rădăcini ce se hrănesc cu alte tufişuri, această plantă parazită din Africa creşte de cele mai multe ori sub pământ. Se spune că atrage gândaci pe care îi prinde temporar, folosindu-i pentru a răspândi polen. Când floarea sa este deschisă, seamănă cu o gură gigantică cu dinţi ascuţiţi.

Dracunculus Vulgaris

dracunculusDoar numele sugerează că această plantă are un miros puternic şi înţepător ce seamănă cu cel al cărnii în putrefacţie şi astfel acesta este folosit pentru a atrage muşte pentru polenizare. Aceasta este specifică zonei Balcanilor, dar acum se găseşte în unele părţi ale Statelor Unite (Tennessee, Kentucky, Michigan, Oregon, şi Puerto Rico se numără printre ele).

Venus (sau dionaea muscipula)

venusAceastă plantă este considerată carnivoră pentru că îşi digeră prada după ce o capturează. Acest lucru se întâmplă într-o fracţiune de secundă după ce musca, păianjenul sau gândacul ajunge pe suprafaţa plantei. Numeroasele elemente componente ale acestei substanţe cu o structură precum cea a părului, funcţionează precum o alarmă pentru plantă, imediat ce prada ajunge pe suprafaţa acesteia. Venus se găseşte în mod natural în zonele umede de pe coasta de est a Statelor Unite şi sunt vândute de cele mai multe ori ca plante de apartament.

Rafflesia Arnoldii

rafflesia1Cea mai mare floare din lume se găseşte în Indonezia şi ce este surprinzător este faptul că are un miros urât, de unde rezultă celălalt nume al său, “floarea cadavru”. Mirosul îngrozitor este folosit pentru a atrage muşte pentru a răspândi polenul. Aceasta creşte pe pământ şi are petale uriaşe de un roşu intens cu pete galbene în relief. Rafflesia Arnoldii poate cântări între 7 kg şi 11 kg şi poate creşte până la o dimensiune de 1 metru în diametru.

Welwitschia Mirabilis

huge_welwitschia_mirabilisAceastă plantă este specifică pentru zonele din Namibia şi Angola fiind considerată cea mai rezistentă plantă de pe pământ, cu o durată de viaţă între 400 şi 1,500 de ani, având capacitatea de a supravieţui fără apă pentru 5 ani. Aceasta poate creşte până la 2 metri înălţime (în cazuri rare) şi cu o lăţime de 7 metri. Planta este alcătuită din rădăcini, două frunze, o tulpină şi mai multe conuri.

Amorphophallus Titanum

Numită de asemenea şi “floarea cadavru” datorită mirosului urât şi aparţinând zonelor din Indonezia, această plantă este mai înaltă decât majoritatea oamenilor. Datorită mirosului pe care îl emană, aceasta atrage insecte specifice creaturilor în putrefacţie ce o ajută în procesul de polenizare.

Sursa: epochtimes.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.