7 octombrie – Ziua internaţională a muncii decente

0
835

munca decentaZiua internaţională a muncii decente este marcată pe 7 octombrie. În 2008, Organizaţia Internaţională a Muncii, împreună cu Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (ITUC), a avut ideea marcării acestei zile prin mobilizarea sindicatelor din întreaga lume, la mitinguri şi marşuri.

Prin manifestările care au loc se atrage atenţia guvernelor şi patronatelor, asupra dreptului fiecărui om la muncă şi la un venit corespunzător care să-i permită un trai decent.

Conceptul de ‘muncă decentă’ a fost gândit în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) din 1999, în comun acord cu partenerii sociali (guverne-patronate-sindicate).

Ziua internaţională a muncii decente este marcată anual în peste 100 de ţări, unde sindicatele revendică asigurarea remunerării corecte şi echitabile a muncii, calitatea locurilor de muncă, protecţia socială sigură, respectarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor.

Organizaţia Internaţională a Muncii recomandă ca munca decentă să fie în centrul acţiunilor guvernamentale pentru realizarea creşterii economiei mondiale, care pune pe primul loc oamenii.

Sursa: financiarul.ro

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here