7 lucruri pe care nu trebuie să economiseşti

0
155

economisire7 lucruri pe care nu trebuie să economiseşti…

1. Stomatolog

Nu e nici un secret faptul că dinţii albi şi îngrijiţi sunt una dintre cele mai importante componente ale bunăstării şi încrederii în sine. Medicul dentist trebuie să vă fie prieten şi vizitat de 2 ori pe an.

Doar aşa veţi putea asigura sănătatea dinţilor şi preveni apariţia cariilor sau altor consecinţe mai grave. Mulţi dintre noi amână vizita la stomatolog. Nu aştepta ziua când medicul îţi va spune: „Aceasta agravare putea fi evitată dacă veneai la timp.” Atunci problema putea fi rezolvată rapid şi ieftin.

2. Asigurare

Economisind pe asigurare, cred că e cea mai stupidă modalitate de a economisi bani. Nervii şi pacea sunt cu mult mai importante şi scumpe. Suma asigurării nu este chiar atât de mare, dacă e de imaginat riscul pe care îl acoperă.

3. Produse de calitate

Reduceri, lichidări de stoc, aşa ne atrage atenţia industria modernă sau mai bine zis marketingul. Dar una e bluza de anul trecut şi alimentele care au expirat ieri. Nu economisiţi pe mâncare sănătoasă fiindcă mai târziu veţi plăti o viaţă întreagă.

Iar dacă un produs la reducere vi se pare suspect atunci nu-l cumpăraţi.

4. Îmbrăcăminte şi încălţăminte

Economiile pe haine şi încălţăminte trebuie făcute cu cap. Desigur, nu trebuie să plăteşti toate brandurile şi designerii vestiţi. Cu toate acestea nu te coborî la ceva de calitate inferioară. La urma urmei, hainele ieftine vor fi mai scumpe deoarece după prima spălare se decolorează şi va trebui să-ţi cumperi altele.

5. Reparaţii

Dacă aveţi probleme cu chiuveta, un geam stricat, trebuie de înlocuiţi conducta etc. nu aştepta invitaţii. În cazul dat ori faci tu totul ori angajezi persoane care se pricep. Dacă te hotărăşti să le repari singur asigură-te că poţi.

Dar dacă angajezi pe cineva asigură-te de experienţa lor sau întreabă prietenii poate ei îţi recomandă pe cineva. Nu lăsa niciodată ceva stricat, fii bărbat şi ai grijă de casa ta.

6. Odihnă şi somn

Noi întotdeauna  ne grăbim să câştigăm cât mai mulţi bani, luând sarcini suplimentare. Rămâi după program, lucrezi în weekenduri. Astfel mai puţin timp pentru a petrece cu familia, nu dormi suficient. În acest caz nu ai de ce să te miri că productivitatea ta a scăzut, memoria şi concentrarea se înrăutăţesc.

Noi reuşim mai puţine lucruri, astfel petrecem şi mai mult timp la serviciu. Este un cerc vicios. Opreşte-te, încearcă o vacanţă, du-te undeva, sau chiar ia-ţi o „noapte liberă” ca să dormi bine! Pe sănătate nu se economiseşte.

7. Educaţie, dezvoltare şi formare

Ai vrut mereu să-ţi cumperi o carte interesantă şi utilă, să te duci la cursuri de limbi străine sau de perfecţionare, dar te simţi rău când vezi cât trebuie să plăteşti? Nu te zgârci!

Educaţia – este unul dintre acele lucruri în viaţă care nu are valoare şi se răscumpără rapid. Autoeducarea îţi va aduce în viaţa siguranţă, fericirea, încrederea în sine, promovarea la locul de muncă, o mulţime de oportunităţi! Toate acestea ne duc la o creştere constantă de venituri.

Noi oamenii facem totul invers.

Eu singur am observat că rudele mele economisesc pe toate punctele de mai sus şi peste câţiva ani îi aud cum la unul a făcut accident şi nu avea asigurare, celuilalt trebuia să-i scoată un dinte fiindcă nu s-a adresat la timp stomatologului, iar altuia i s-a spart conducta şi a inundat toată casa.

Nu fiţi zgârciţi şi gândiţi-vă că toate astea se răscumpără şi vă vor asigura  venituri şi mai mari. Lărgiţi orizonturile!

Sursa: nuaisacrezi.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here