7 filme despre Crăciun de văzut și de revăzut – Top 7 All Time Best

0
256

filmeCauți filme potrivite pentru serile de Ajun și de Crăciun? Aceste sugestii te-ar putea convinge…

Această frumoasă perioadă a anului, dominată de emoții și de magie, ne păstrează ființa plină de trăiri minunate. Suntem mai veseli, mai încărcați de emoții pozitive, mai deschiși către oameni. Vibrăm și noi odată cu aceste zile pline de căldură, alături de cei pe care-i iubim, alături de copiii noștri nerăbdători să vadă ce surprize le-a rezervat Moș Crăciun. Este momentul perfect să stăm împreună, lângă brad, și să căutăm în videotecă filme care să ne amplifice aceste sentimente plăcute. De aceea, m-am gândit să selectez șapte titluri de filme, un top 7 movies of all time, numai potrivite pentru seara de Ajun și cea de Crăciun.

Citiți și Primul mesaj de Crăciun transmis prin SMS.

În acest demers m-am lăsat inspirată de The 40 Best Christmas Movies, publicat de revista Esquire, și de preferințele personale (acele filme care mi-au plăcut de-a lungul timpului).

Top 7 filme care te vor cuceri

It’s a Wonderful Life
O viață minunată

Locul 1 este ocupat de „O viață minunată” (It’s a Wonderful Life), film regizat de Frank Capra (1946) și nominalizat la Oscar pentru „cel mai bun film”. Din distribuție fac parte actorii James Stewart și Donna Reed. Un film despre un dar frumos primit de Crăciun, recunoștință, sprijin, dragoste, familie, solidaritate, ce ne învață să dăm valoare fericirii atunci când o trăim.filme

Datorită importanței sale extraordinare, acest film este păstrat în Registrul Național de Film al SUA la propunerea Bibliotecii Congresului American. Este considerat „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric și estetic”. Mesaje de reținut: „Cine are prieteni, nu a trecut degeaba prin viață.” și (dar, nu numai) „Un om nu ia dincolo decât ce a dăruit în viața aceasta”. De văzut și de revăzut!

Citiți și Știați că? Crăciunița a fost denumită după un ambasador.

National Lampoon Christmas Vacation
Un Crăciun de neuitat

filme„Un Crăciun de neuitat” este un alt „old is but gold is” (1989) ce trebuie văzut măcar o dată-n viață. Crăciunul este o sărbătoare mult așteptată în familia Griswold. Dar, pe cât de dorită, această zi nu va ajunge să fie obișnuită, normală, din cauza „eternului” ghinion ce se ține scai de capul familiei, Clark. Tocmai din acest motiv, dar și pentru multe alte răsturnări de situație, acest Crăciun va fi unul „de neuitat.”

A Christmas Story
Poveste de Crăciun

filme„Poveste de Crăciun” (1983) este povestea unui băiețel care-și dorea de Crăciun un dar cu care adulții nu erau de acord: o pușcă cu aer comprimat. Dacă o va primi sau nu, veți afla vizionând filmul… Și acest film clasic, de vacanță și sărbătoare, a fost inclus în Registrul Național de Film de către Biblioteca Congresului pe aceleași considerente ca „O viață minunată”.

White Christmas
Crăciun alb

filme„Crăciun alb” (1954) este un clasic cu o coloană sonoră de excepție. Cu o distribuție de marcă, Bing Crosby și Danny Kaye, acțiunea acestui film este doar un pretext pentru adevăratul spectacol care distinge acest film de altele: show-ul de cabaret/ revistă, desfășurat artistic în costume de excepție. O adevărată poveste de vis se țese în jurul acestor spectacole, totul cu un Crăciun alb pe fundal…

Home Alone
Singur acasă

filmeDesigur, nu poate lipsi din top, această tandră creație cinematografică, „Singur acasă” (1990), pe care o asociem cu figura angelică a unui copil lăsat „singur acasă” de sărbători. Comedia a fost nominalizată la mai multe premii importante, iar Macaulay Culkin este simbolul năzdrăvanului viteaz și inteligent, care face tot ce-i trece prin cap, spre disperarea hoților care se văd nevoiți să renunțe la intențiile ostile.

Citiți și Gânduri și citate despre Crăciun care-ți merg la suflet.

Scrooged
Poveste trăsnită de Crăciun

filme„Poveste trăsnită de Crăciun”, cu Bill Murray și Robert Mitchum în rolurile principale, prezintă interpretarea modernă a povestirii „Colindă de Crăciun”, scrisă de Charles Dickens. Un scenariu cu umor negru, o voință de schimbare, de re-evaluare a priorităților și a ceea ce contează cu adevărat. Va reuși personajul Frank Cross să aprecieze cu adevărat spiritul Crăciunului? De văzut și de revăzut…

Miracle on 34th St.
Miracolul de pe Strada 34

filme„Miracolul de pe Strada 34” (1947, cu remake în 1994) este despre vise frumoase, miracole și magia Crăciunului. Moș Crăciun există, este un adevăr de necontestat. Câtă vreme crezi sincer, el va veni an de an să-ți lase sub brad darul mult așteptat. De Crăciun, în prag de seară, sania Moșului se va auzi din depărtare și, din sacul său, vor ieși… bunătate, iubire, credință, speranța că totul este bine, că ești binecuvântat.

Crăciun fericit! 

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.