Masa călduță de dimineață – beneficii miraculoase

0
151

mic dejunCu toții ne plângem tot mai des că nu avem un stil de viață sănătos, că luăm masa pe fugă ori apelăm la serviciile Fast-Food. Dar câși dintre noi își pun problema cauza-efect ale acestor aspecte? Sau câți dintre noi suntem atenți când și ce mâncăm?

Există voci care acordă o mare importanță mesei de dimineață, fiindcă ea este motorul tuturor activităților de peste zi; nutrienții și caloriile pe care le înmagazinăm odată cu luarea micului-dejun contribuie la îmbunătățirea calității activităților pe care noi le întreprindem în ziua respectivă.

Beneficiile și avantajele alimentației de dimineață se acutizează mai mult odată cu venirea sezonului rece, moment în care sistemul imunitar se slăbește și avem o nevoie stringentă de energie și vitamine în organism.

Așadar, pentru prevenția împotriva apariției tuturor afecșiunilor ce au loc în această perioadă, este recomandat să acordăm o atenție sporită mesei de dimineață.

Medicii ne recomandă ca în diminețile reci de iarnă să nu ieșim din casă fară ca să fi mâncat nimic în prealabil. Pe lângă faptul că sângele nu va circula foarte bine la extremități  predispunându-ne astfel la apariția degerăturilor dacă este foarte frig, mai există și problema glicemiei foarte scăzute.

Mai mult decât atât, nivelul glicemiei va scădea pe timpul nopții, fapt ce atrage după sine slăbirea imunității organismului uman, riscul de contactare a bolilor fiind tot mai ridicat. Nivelul normal de imunizare revine la stadiul său inițial abia după ce se consumă mâncare.

˝La prima masă a zilei trebuie să mâncăm bine deoarece hrana este o sursă vitală de energie care ne ajută să ne ținem corpul la o temperatură optimă. În principiu ar trebui să consumăm aproape o treime din aportul zilnic de calorii˝, ne mai informează cei de la http://bunadimineata.ro/.

Specialiștii sunt de părere că alimentația noastră trebuie să fie bazată pe mâncăruri calde, cât mai apropiate de temperatura organismului, totul pentru o digestive mai ușoară. Astfel, nutrienții vor fi absorbiți tot mai repede iar energia ne ajută să ne păstrăm calzi și să fim tot mai pregătiți pentru a face față cu brio frigului de afară.

Dacă alimentele pe care doriți să le consumați sunt reci și nu pot fi încălzite, este recomandat să fie scose din frigider cu minim o oră înainte de a fi consumate , fiindcă doar în acest mod ele pot căpăta o temperatură rezonabilă pentru consum.

Tot pe același site se arată că ˝ceaiul sau cafeaua ar trebui să apară în meniul de la micul dejun în fiecare zi deoarece ambele băuturi conțin antioxidanți care vor lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de distrugerea celulelor. De asemenea, te vei încălzi mult mai ușor după ce consumi o băutură caldă.˝

Luând în considerare toate aspectele menționate mai sus putem lesne observa că putem depăși obstacolele oferite de perioada anotimpului răcoros mâncând ce trebuie, când trebuie și cum trebuie; și cel mai important aspect este masa de dimineață.

Vom încheia acest articol printr-o întrebare : tu consumi de obicei mâncare caldă la micul dejun?

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here