“Am un vis”: La 50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Luther King

În august 2013, zeci de mii de persoane s-au adunat în faţa Memorialului lui Abraham Lincoln, în centrul Washingtonului, pentru a marca 50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Martin Luther King “Am un vis”, relateaza AFP.

Sub un cer albastru fără nori, zeci de mii de oameni, albi, de culoare şi hispanici, s-au reunit în faţa imensei statui a fostului preşedinte american Lincoln, unde la 28 august 1963 pastorul Martin Luther King, asasinat în 1968 la Memphis (Tennessee, sud), rostea discursul împotriva segregării ce urma să marcheze societatea americană, amintește Agerpres.

Purtând pancarte, manifestanţii ar urma să audă o serie de oratori, între care fiul pastorului, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi sindicate şi organizaţii pentru apărarea drepturilor civile, potrivit programului oficial.

Membri ai familiei lui Trayvon Martin, adolescent de culoare ucis în 2012 în Florida de către un poliţist, George Zimmerman, care a fost achitat recent, urmează de asemenea să ia cuvântul.

Peste 150.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă la National Mall, între Congresul american şi Memorialul Lincoln.

Pentru a marca 50 de ani de la faimosul discurs, în Statele unite au fost organizate timp de o săptămână comemorări, marşuri, dezbateri, concerte, expoziţii în întreg oraşul.

 

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here