5 animale ciudate din lume

0
1317

Dăinuie în lume animale despre care nici nu aţi visat că există. Unele sunt unice şi rare, iar altele incredibil de bizare. Vom prezenta în cele ce urmează un top al celor 5 animale ciudate care merită văzute.

5. Cârtiţa cu nas în stea

cartitaRezidentă în America de Nord, această cârtiţă recompensează vederea foarte proastă cu un nas extraordinar, neacoperit de blană, care arată ca o stea cu 22 de tentacule. Acestea sunt extrem de sensibile şi pot simţi chiar electricitatea. Denumirea vine de la faptul că acest tip de cârtiţă are un nas mic în formă stelară. Pe de altă parte, trăiesc în zone joase şi umede din nordul Canadei.

4. Aye-Aye

ayeAye-Aye este o specie ameninţată, din cauza aspectului său neplăcut. Este un mamifer de 2 kilograme care uimeşte prin înfăţişarea sa ieşită din comun. Mai exact, este un animal pe cale de dispariţie din cauza superstiţiilor (locuitorii Malaeziei credeau că Aye-Aye este un simbol al morţii). Există o supoziţie că “Aye -Aye” înseamnă un strigăt de alarmă pentru a avertiza pe alţii prezenţa acestui animal.

3. Peştele liliac cu buze roşii

pesteEste o creatură subacvatică cu adevărat ciudată. În pofida faptului că e un peşte cu corpul lunguieţ şi acoperit cu solzi, nu se pricepe să înoate. Deşi pare un liliac, nu zboară, iar buzele roşii îl fac să semene cu o păpuşă.

2. Leneşul

lenesLeneşii se mişcă foarte încet şi doar când este absolut necesar. Blana leneşului este o junglă şi are rolul unui cămin pentru două specii de molii. Moliile îl cam jumulesc pe leneş, dar îl camuflează. Leneşul îşi petrece aproape toată viaţa atârnat de copaci și este atât de comod încât nu prea mănâncă. Toată ziua stă agăţat cu capul în jos, ajutat fiind de degetele prevăzute cu gheare lungi de până la 7 cm. Gâtul îi permite să-şi învârtă capul cu 270 de grade în căutarea hranei (frunze fragede şi rămurele tinere).

1. Câinele chinezesc cu creastă

câineEste una dintre cele mai hidoase specii de animale de pe glob. Are câteva fire de păr pe un corp mai mult chel. Este o rasă foarte apreciată în expoziţii şi ca animal de companie. Se pare că este originar din estul Africii, pe ale cărei ţărmuri acostau vasele comercianţilor chinezi. Aceştia au luat pe vasele lor aceşti câini de talie mică, pentru a prinde rozătoarele. Astfel au ajuns în China. Sunt câini energici, afectuoşi, adoră să sape şi să se caţere. Sunt inteligenţi, dar încăpăţânaţi. Se înţeleg bine cu alte animale şi nu latră prea mult. Sunt consideraţi buni” fluierători”.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here