Spectacolul „20 de ani în Siberia”, în premieră la TNB

0
271

20 de ani în SiberiaSpectacolul „20 de ani în Siberia”, dramatizare de Sorin Misirianţu după cartea Aniţei Nandriş-Cudla, „20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă”, un monolog dramatic prezentat de actriţa Amalia Ciolan, va avea premiera oficială în 7 februarie la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, dar poate fi vizionat în  avanpremieră și în 29 şi 30 ianuarie, de la ora 20.00. 

„’20 de ani în Siberia’ este un spectacol despre destinul unei ţărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul din Aniţei Nandriş-Cudla. Printre cei 13.000 de români din nordul Bucovinei care au trăit în iunie 1941 groaza deportării s-a aflat şi Aniţa cu întreaga familie.

A supravieţuit regimului de înfometare, bolilor şi muncii într-un mediu extrem de dur; a reusit să îşi crească fiii şi să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961. Cartea sa de memorii a fost tipărită abia după 1989, în România, la Editura Humanitas. Ea a fost distinsă cu Premiul ‘Lucian Blaga’ al Academiei Române. A fost tradusă în mai multe limbi de circulaţie internaţională”, se arată într-un comunicat.

Adusă în scenă la TNB, povestea dă naştere unui spectacol care trezeşte conştiinţele amorţite şi demască teroarea comunismului. O invitaţie de a descoperi adevărata dimensiune a acestui flagel al secolului XX. Asupra acestuia mulţi îşi proiectează astăzi o viziune edulcorată şi nostalgică.

Regia şi scenografia spectacolului, care face parte din Programul TNB „Procesul comunismului prin teatru”, sunt semnate de asemenea de Sorin Misirianţu.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.