125 de ani de la naşterea lui Charlie Chaplin

0
228
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la naşterea lui Charlie Chaplin, unul dintre cele mai mari simboluri ale cinematografiei. Pe 2 februarie, lumea artistică a celebrat un secol de la debutul în film al actorului.

Annex - Chaplin, Charlie (City Lights)_01CVagabondul, alter ego-ul marelui actor, este unul dintre cele mai mari simboluri ale cinema-ului secolului XX. Puţin trist, puţin naiv, puţin împiedicat, puţin impertinent, puţin ironic, puţin optimist, puţin rebel. Aşa a intrat, iremediabil, în inima publicului personajul cu baston, mustăcioară şi pălărie-melon.

„A fost un monument al cinema-ului din toate ţările, din toate timpurile. A fost cel mai frumos cadou pe care ni l-a făcut cinematografia“, l-a descris regizorul René Clair.

„Suntem norocoşi că am fost contemporanii lui“, a declarat şi actorul Bob Hope.

Născut la Londra, pe 16 aprilie 1889 (deşi aceste informaţii nu au fost niciodată găsite în registrele oficiale), Charlie Chaplin a fost fiul lui Hannah şi al lui Charles Chaplin (paternitatea este un alt lucru incert din biografia actorului). Mama sa, o actriţă măruntă, era mai mereu prin spitale, din cauza problemelor psihice, iar tatăl său, cântăreţ, şi-a părăsit familia şi a murit din cauza alcoolismului, în 1901.

Copilăria lui Charlie Chaplin s-a derulat în camere de hotel şi în case de orfani.

Sărăcia din aceşti primi ani de viaţă l-a inspirat pentru costumaţia Vagabondului. El avea întotdeauna pantofii scâlciaţi şi pantalonii prea largi. Din cauza problemelor a fost nevoit să abandoneze şcoala. El a început să joace în spectacole de vodevil de la vârsta de zece ani. După mai multe turnee prin ţară şi roluri în spectacolele londoneze, s-a alăturat companiei de teatru conduse de Fred Karno, cu care a şi plecat într-un turneu în SUA, în 1913. Iar pentru el, America s-a dovedit a fi Tărâmul Făgăduinţei.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.