12 orașe care vă vor surprinde

0
232

Paris, Londra, New York, L.A  sunt unele dintre cele mai grele nume atunci când purtăm o discuție legată de marile orașe de prestigiu.

Numele acestor orașe sunt deja arhi-cunoscute pentru întreaga populație a lumii, care, de cele mai multe ori asociază sentimentele lor cu vibrațiile și culturile adiacente.

Numele acestora se află pe buzele multor persoane, iar mediatizarea lor conduce la apariția unui sentiment de apartenență care nu ne permite să ne desprindem de spiritul acestor minunate orașe.

Dar, cu toate acestea, ce putem spune despre acele orașe mai puțin cunoscute?

Conform http://m.modernlifestyle.com, există numeroase alte locuri în întreaga lume care se bucură de aceeași frumusețe și fascinație ca și cele cu notorietate. Relevante cultural și dantelate turistic, ele sunt renumite focare turistice.

 Mai departe, vom explora câteva dintre orașele fabuloase care, din păcate, nu primesc atenția cuvenită. Nu mică ne va fi mirarea când vom afla mici amănunte surprinzătoare.

Glasgow

Glasgow City Skyline orașeGlasgow nu este probabil primul loc la care te gândești atunci când îți găsești o multitudine de săli de concerte, inclusiv celebrul Barrowland Ballroom. Aici, se poate vizita o serie de muzee interesante, precum și Centrul de Știință Glasgow. În mod cert, această locație poate deveni o frumoasă destinație de vacanță în familie.

Ljubljana, Slovenia

Ljubljana, Slovenia

Orașe precum Paris și Veneția sunt adesea lăudate pentru frumusețea lor, dar de fapt au și ele o concurență serioasă. Cu ale sale clădiri detaliate, pline de culoare, cu grațiosul Triple Bridge, copleșitorul Dragon Bridge și minunat râul Ljubljana, este greu să îți iei ochii de la această priveliște mirifică.

Brașov, România

Brasov Old TownCu cele mai vechi clădiri din lume și peisaje uluitoare impunătoare, Brașov este cu siguranță un oraș cu o priveliște interesantă. O privire mai profundă poate reliefa o poveste bogată atât în istorie, cât și în legendă. Aici putem explora Castelul Bran (cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula) sau Castelul Peleș (uneori declarat a fi cel mai frumos castel din Europa).

Dubrovnik, Croația

Boats at Dubrovnik old town portDupă cum s-ar putea imagina, a pune  piciorul în acest oraș înseamnă a te întoarce încet în timp.

Chefchaouen, Nord-Vestul Marocului

ChefchaouenClădirile din Chefchaouen sunt  de un inconfundabil albastru, aspect ce se adaugă cu siguranță la farmecul orașului. Mărfurile viu colorate ce se găsesc în acest oraș atrag atenția tuturor turiștilor. Munții Rif și Cascada d’Akchour se află pe lista punctelor de atracție.

Cochabamba, Bolivia

boliviaDacă vă place vremea temperată, Cochabamba este locul ideal. Cunoscut sub numele de „Orașul Etern de primăvară”, acesta se bucură de vreme moderată pe tot parcursul anului. Cochabamba are, de asemenea, o statuie mai mare decât cea de la Rio de Janeiro, „Hristos plângând”, care strigă în mod inexplicabil, lacrimi de sânge.

Victoria, Canada

British Columbia Parliament BuildingsÎn timp ce Toronto, Vancouver și Quebec City  captează toată atenția, Victoria rămâne relativ necunoscută printre orașele canadiene. Situată în Oceanul Pacific, orașul are vederi spectaculoase și este cufundat în farmecul unei engleze vechi. Iubitorii de natură se pot bucura de o întreagă serie de preocupări în aer liber, inclusiv drumeții, ciclism, golf și caiac. Din cauza temperaturilor de obicei ușoare, Victoria are, de asemenea, mai multe grădini și parcuri de descoperit.

Ghent, Belgia

Graslei in Ghent, twiligh BelgiumPentru cei care iubesc arhitectura, Ghent (Belgia) – al  patrulea oraș ca mărime este locul potrivnic unei vieți liniștite. Clădirile sale sunt  impresionante, dar complicate. Desprinse ca dintr-un basm, castelele, catedralele și turnurile îmbelșugate  sunt atracția principală. În plus, o plimbare în jurul orașului va dezvălui unele dintre cele mai fascinante centre comerciale.

Sedona, Arizona, SUA

Peisajul uimitor de la Sedona a fost mult timp folosit ca un fundal pentru filme și emisiuni de televiziune. Dar, în ciuda peisajului sculptat de vânt, Sedona este în mare parte trecută cu vederea.

Charleston, Statele Unite ale Americii

Pineapple Fountain Charleston South Carolina Waterfront ParkPentru cei care caută istorie și clădiri frumoase, Charleston este o alegere ideală. Din superbele străzi pietruite, la conacele vechi spectaculoase și orizontul de turle de biserici, acesta oferă o vedere vizuală uimitoare.

Valparaíso, Chili

chiliCând te gândești la orașe cu o frumusețe boemă, Valparaiso este primul care ne vine în minte. Acest oraș artistic restaurat are multe de oferit. Casele sunt construite de-a lungul dealurilor din jur abrupte, care înconjoară fermecător portul Pacific.

Taipei, Taiwan

Odată gândit ca fiind o destinație de călătorie defalcată și poluată, Taipei a lucrat din greu pentru a deveni un oraș funcțional și fascinant. Taipei are un amestec de preparate din bucătăria locală incredibilă. Oriunde se pot zări cumpărători și vânzători de stradă la standurile alimentare (ce pot fi vizitate și ziua și noaptea). Orașul are, de asemenea, plantații de ceai sau numeroase muzee.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.