10 produse de frumusețe care distrug planeta – Prețul frumuseții

0
272
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Aruncați o privire mai atentă asupra ingredientelor produselor tradiționale de frumusețe – ceea ce veți afla e destul de neplăcut de descris. De la produse chimice agresive, care prezintă riscuri pentru sănătate, la omniprezența ingredientelor derivate din petrol, s-ar putea să fiți surprinși că ce se află în interiorul tututor acestor sticle și tuburi poate distruge planeta.

Balsamul de buze

frumu 2Cele mai multe balsamuri de buze sunt fabricate din ingrediente derivate din petrol, împreună cu arome sintetice si parabeni, care atacă sistemul endocrin și pot contribui la tulburari de reproducere și dezvoltare. Căutați alternative naturale, care folosesc unt de shea, unt de cacao sau ceară de albine.

Șamponul și săpunul care fac multă spumă

frumu 22Acolo unde este multă spumă există, de obicei, lauril sulfat de sodiu (SLS) sau lauret sulfat de sodiu (SLES), doi detergenți duri, care sunt cunoscuți iritanți pentru ochi și piele. SLES este puțin mai blând decât primul, dar este adesea contaminat cu 1,4-dioxan, o substanță cancerigenă, conform Administraţiei pentru Produse Alimentare şi Medicamente din S.U.A. (F.D.A.). După ce aceste produse chimice trec de sistemul de scurgere din locuința dvs., acestea intră în circuitul apei și apoi pot afecta viața marină. Cumpărați sticle etichetate “sulfate-free” sau “fără sulfați”. Nu vei mai avea parte de aceeași cantitate de spumă, dar părul vă va fi curat. Garantat.

Cremele de protecție solară

frumu 3Produsele de protecție solară tradiționale sunt pe bază de petrol și nu sunt biodegradabile. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Environmental Health Perspectives, aproximativ 6.000 de tone de cremă de protecție solară intră în recife datorită turiștilor, fapt care poate duce rapid la decolorarea coralilor. Multe formule conțin, de asemenea, oxibenzonă (care este asociată cu dereglarea hormonală, leziunile la nivel celular și cu alergiile) și nanoparticule, care pot avea efecte adverse asupra sănătății, persistă în mediul înconjurător și atacă microbii benefici. Alegeți în loc creme organice de protecție solară.

Parfumul

frumu 4Parfumurile sintetice, fie că se află în sticla de parfum sau sunt adăugate la produse de îngrijire personală, conțin o serie de pericole ascunse: neurotoxine, ftalați (care sunt interziși în Europa) și mosc sintetic, care sunt toxice pentru viața marină și cauzează dereglări hormonale. În plus, parfumurile sunt unul dintre primele cinci surse de alergii. Optați pentru parfumuri pe bază de uleiuri esențiale în loc.

Deodorantele și antiperspirantele

frumu 5La fel ca și săpunul antibacterian, multe deodorante conțin triclosan. În plus, multe formule conțin o listă lungă de alte ingrediente potențial periculoase, inclusiv formaldehidă, parfumuri, parabeni, ftalați, aluminiu, talc și produse petroliere distilate. Există și produse cosmetice naturale si organice, sau rețete care se pot realiza în casă, ce conțin în general, uleiuri din plante și citrice pentru a vă păstra un miros proaspăt.

Rujul

frumu 6O aplicare de ruj poate depune plumb pe buzele tale. Un studiu din 2007 comandat de Campaign for Safe Cosmetics a găsit niveluri detectabile de plumb în 20 din cele 33 de branduri de rujuri de top testate. Rujul este ingerat de multe ori și chiar dacă sunt cantități infime de plumb, acestea se pot acumula în timp în organism, ceea ce duce la o serie de probleme grave de sanatate. Alte ingrediente – problemă din tubul de ruj care sunt dăunătoare mediului: ceară pe bază de petrol, coloranți sintetici și uleiuri artificiale. Din moment ce nu veți găsi ”plumb” trecut în lista de ingrediente a rujurilor, alegeți rujuri etichetate “fără plumb”.

Produsele de exfoliere

frumu 7Pentru a asigura un efect abraziv, multe produse de exfoliere pentru față și corp folosesc mici bobițe din plastic, de multe ori trecute pe lista de ingrediente ca și ”polietilenă”. Aceste bobițe, care sunt mai mici de 1 milimetru în diametru vor trece prin sistemul de scurgere și în cele din urmă se vor vărsa în oceane, dar ele nu se vor biodegrada niciodată. Alegeți produse de exfoliere care conțin zahăr, caise, nuci sau alte abrazive naturale.

Crema de ras

frumu 8Iată un alt produs de frumusețe care depinde de industria petrolieră. Cremele de ras tradiționale conțin ingrediente derivate din petrol, inclusiv propan, butan și izobutenă, care pot, de asemenea, usca pielea. Căutați creme de ras cu ingrediente naturale, care să nu conțină produse derivate din petrol.

Săpunul antibacterian

frumu 9Multe produse antibacteriene conțin triclosan, o substanță chimică ce ucide microbi, dar care este cunoscută drept cauză a dereglărilor hormonale și care începe să se acumuleze în oceanele noastre. Un studiu din 2009 a testat delfinii din largul coastei din Carolina de Sud și a găsit această substanță în sângele unui sfert dintre aceste animale. Triclosanul ucide, de asemenea, algele, care sunt prima verigă din lanțul trofic marin. Săpunul simplu este la fel de eficient pentru curățare, dar dacă doriți să vă protejați suplimentar contra microbilor, căutați produse naturale, care se bazează pe uleiuri esențiale sau vegetale, cum ar fi uleiul de cimbru sau pin.

Oja

frumu 10Unii producători de ojă de unghii, precum OPI, Orly și Sally Hansen au schimbat deja formula de compoziție a produselor lor, eliminând la așa-numitul trio toxic de formaldehidă, toluen și dibutil ftalat (DBP). Din păcate, multe alte companii încă conțin aceste substanțe chimice periculoase. Verificați sticluțele pentru a vă asigura că nu sunt incluse aceste ingrediente nocive. 

Sursa: http://www.mnn.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here