10 Citate de Paulo Coelho care ne redau linistea sufletului

Paulo Coelho - scriiotr de geniu

0
817

 

Paulo-Coelho
Paulo-Coelho

Paulo Coelho- scriitor de geniu

Pentru cine nu a auzit de Paulo Coelho, este un scriitor brazilian, autorul cartilor “Alchimistul”, “Domnisoara Veronica”, “Zahir“, “Al cincilea munte” si multe alte carti de succes. In cartile lui gasesti acea arta de a reda cele mai adanci trairi umane, arta  pe care o doresti de la autorul care l-a gasit pe Dumnezeu. Coelho a transcendat griul vietii, aducand la lumina atata bucurie, prin cartile lui. In scrierile lui P. Coelho gasesti intelepciune, recunostinta, forta de a merge mai departe cand totul parea pierdut, cautare, credinta si iubire fata de Dumnezeu. Este intotdeauna  o oaza de speranta si de buna dispozitie in cartile lui Coelho, mai ales ca autorul are de povestit multe intamplari fascinante, din care avem multe de invatat.

 Citate de Paulo Coelho:

  •  Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.
  • Daca trecutul nu te multumeste, uita-l pe loc. Alcatuieste-ti o noua viata in care sa crezi. Concentreaza-te doar asupra momentelor in care ai obtinut ce-ti doreai si asta iti va da putere sa reusesti.
  • Sufletul Universului este hranit cu fericirea oamenilor. De asemenea, de nefericirea lor, invidie si gelozii.
  • Omul trebuie sa-si aleaga si nu sa-si accepte destinul.
  • Spune-i inimii tale ca frica de a suferi este mai rea decat suferinta insasi.
  • De ce sunt oamenii triști: sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că scopul vieții este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experiențe, amintiri, lucruri și idei ale altora, iar asta e mai mult decât pot duce. Însă își uită propriile vise.
  • Trebuie sa uitam ce credeam ca suntem pentru a putea fi intr-adevar ceea ce suntem.
  •  Cand toate zilele sunt egale inseamna ca oamenii au incetat sa vada lucrurile bune care au aparut in viata lor de cate ori soarele traverseaza bolta.
  • Viata este uneori foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta.
  • Iar atunci când îți dorești ceva, întreg universul conspiră ca să te ajute să-l obții.

Ionela Moldovanu