O mamă şi-a regăsit fiica după 71 de ani. Au fost despărţite în cel de-al Doilea Război Mondial | FOTO

0
179
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

A woman holds a rosary in front of her house on the outskirts of Sanaa, July 25, 2013. REUTERS/Mohamed al-Sayaghi (YEMEN - Tags: SOCIETY) - RTX11YQQO femeie în vârstă de 92 de ani, din Italia, şi-a regăsit fiica de care a fost despărţită în Germania la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după 71 de ani, scrie presa italiană.

Originară dintr-un mic sat din Emilia-Romagna (nordul Italiei) şi trimisă să lucreze în Germania, femeia a rămas însărcinată în 1944 cu un soldat german însurat. Familia tatălui a luat însă copilul la naştere, iar mama s-a întors acasă, fără să îşi piardă speranţa că într-o zi îşi va găsi fiica, relatează Agerpres, citând AFP.

Margot Bachman ştia că mama ei este italiancă, dar a crezut că a murit, iar familia tatălui nu a dorit că ea să-şi regăsească vreodată mama. Anul trecut, la moartea tatălui ei, Margot Bachman, ajunsă septuagenară, a apelat la International Tracing Service (ITS), centru german de documentare asupra războiului, în încercarea de a-şi găsi mama.

Cu ajutorul Crucii Roşii italiene, s-a a descoperit că femeia trăieşte. Cele două s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute la Novellara, satul în care locuieşte nonagenara.mama

“Când am început să cercetez ca să ştiu ceva mai mult nu mi-am închipuit că îmi voi putea strânge în braţe mama”, a declarat Margot Bachmann ziarului local Il Quotidiano.

“Tata mi-a interzis să o caut, aşa încât am făcut-o după moartea lui, cu ajutorul nepreţuit al fiicei mele”, a adăugat ea.

“Este foarte rar ca o mamă şi fiica ei să se regăsească după 71 de ani; se întâmplă mai ales în cazul fraţilor şi surorilor fiindcă există puţini supravieţuitori din al Doilea Război Mondial”, afirmă Laura Bastianetto, purtător de cuvânt al Crucii Roşii italiene, care a asistat la întâlnire.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here