Zone din lume inaccesibile vizitării

0
113

Sunt multe destinații fascinante, dar parcă mai intrigante sunt acele zone care sunt interzise omului de rând. De la orașul subteran construit în SUA pentru autorități, în cazul unei catastrofe mondiale, până la Aria 51 construită de americani, pentru a testa noi arme și probabil existența extratereștrilor, există câteva locuri pe această planetă pe care nu le vom putea vizita niciodată, pentru că accesul la ele este restricționat.

Mezhgorye

MezhgoryeMuntele Yamantau și orașul Mezhgorye (cunoscut în trecut sub numele de Beloretsk -15 și Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei.

Se zvonește că muntele Yamantau are legătură cu expresia ”mână moartă”. Mai exact, cu puterea de comandă nucleară și sistemul de control al rachetelor strategice.

Biblioteca Vaticanului

biblioteca VaticanuluiNumărul 1 în clasamentul celor mai bine păzite instituții din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au ”reputația” de a ascunde informații despre scandaluri în care au fost implicate personalități importante, secrete și descoperiri dintre cele mai șocante, toate păstrate în siguranță de-a lungul a secole de tăcere și discreție.

Clubul 33

Clubul 33Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere clubul exclusivist. După moartea sa, Disneyland a decis ca acest club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu știe cum se poate căpăta acces în clubul lui Walt Disney.

Moscova. Metroul 2

Metroul-2-din-MoscovaRusia are un sistem secret de linii care sunt paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvonește că ar depăși-o chiar și pe cea a celui public. Se spune că are 4 linii și 50 pâmă la 200 metri adâncime și că face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului general de Securitate, aeroporul Vnukovo 2 și un oraș subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanță națională. În 1994, mai mulți lucrători de la serviciul urban au găsit accidental urme ale sistemului subteran.

Aria 51

area-51Aria 51 este cunoscută pentru natura secretă și incontestabila legătură cu studii clasificate despre fenomene neobișnuite. Așa se face că a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizată lângă Lacul Groom, este o mare bază militară secretă care susține dezvoltarea testelor experimentale și a sistemelor de arme.

Perimetrul de securitate este păzit de forțe militare private. Baza nu apare pe nici o hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să pătrundă în aria de securitate riscă să fie ucis.

Muntele Weather

VA_MWEOC_DSC_9381La 74 de km distanță de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă o localitate rurală, Bluemont, Virginia. Mount Weather este de fapt un oraș subteran. Aici se presupune că sunt străzi, cafenele și spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane și chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agenția Federală a Managementului de Urgență. În cazul unui război nuclear, președintele, cabinetul său și restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.

 Sursa: Revista ”Lumea”, Nr. 11/2013

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ