Viața înnoită

0
79

Așadar, ne-am îngropat cu El, prin botez, în moarte, pentru ca precum Hristos a înviat din morți prin slava Tatălui, așa și noi întru înnoirea vieții să umblăm. (Romani 6, 4)

lacramioareSă umblăm întru înnoirea vieții! Să ne pătrundem de aceste spuse și să încercăm să înțelegem ce anume trebuie să moară în noi pentru ca viața noastră să se înnoiască așa cum se înnoiește natura la venirea primăverii. Trebuie să moară omul nosru cel vechi (Romani 6, 6), adică omul păcatului – al acelui păcat cu care ne-am născut și care s-a răspândit pe pământ de la prima cădere a omului.

În fiecare om există sămânța binelui, ce trebuie să crească și să învingă sămânța păcatului, dar există și scânteia de viață, sămânța binelui, ce trebuie să crească și să învingă sămânța păcatului. Toți cei ce credem în Fiul lui Dumnezeu, care ne-am încredințat Lui, ne înnoim prin însuși acest fapt cu puterea Duhului Celui Sfânt. Tot ceea ce este vechi, tot ceea ce este putred, trebuie să se desprindă de noi așa cum cad frunzele moarte în așteptarea tinerelor mlădițe. Așadar, să ne rugăm Domnului să ne curețe în așa măsură, încât toate faptele și gândurile noastre păcătoase, care ne împresoară atât de des, să cadă singure, negăsindu-și loc în sufletul nostru, care este îndreptat spre lumină și se socoate mort păcatului, dar viu pentru Dumnezeu, în Hristos Iisus (Romani 6, 11).

Mare întâietate este să umbli întru înnoirea vieții! Să ne folosim, așadar, de ea cu bucurie și să ținem minte că nu mai putem avea nicio părtășie cu viața păcătoasă căreia obișnuiam să ne dedăm mai înainte. Luminați de strălucirea adevărului, să nu mai lăsăm întunericul să ne pătrundă în suflet, ci să năzuim spre și mai mare lumină, pe care întunericul nu poate să o cuprindă – și atunci încă de aici, de pe pământ, vom umbla întru înnoirea vieții (Romani 6, 4).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ