Un virus modificat genetic a „vindecat” pacienţi bolnavi de cancer

0
69

15488862007_aba85afc52_bUn virus modificat genetic a reuşit să „vindece” pacienţi bolnavi de cancer. Noua terapie a fost pusă la punct în cadrul unui studiu internaţional coordonat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Regatul Unit și există speranţe că pe viitor se va putea renunţa la chimioterapie.

Noul tratament le-a permis unor pacienţi diagnosticaţi cu melanom să trăiască mai mult de trei ani – perioadă pe care mulţi oncologi o consideră definitorie pentru o vindecare.

Terapia foloseşte un virus al herpesului modificat genetic și se bazează pe infectarea şi uciderea celulelor canceroase concomitent cu stimularea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva tumorilor.

În prezent majoritatea cancerelor sunt tratate cu ajutorul unor tratamente invazive precum chimioterapia, radioterapia şi chirurgia, toate implicând riscul de a produce noi vătămări. Noua terapie are mult mai puţine efecte secundare şi nu distruge ţesutul sau celulele sănătoase.

Deşi tratamentul a fost aplicat pacienţilor bolnavi de cancer al pielii, specialiştii consideră că sunt speranţe ca aceeaşi procedură să poată fi utilizată şi în cazul altor forme tumorale maligne.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ