Bradul de Crăciun construit din cărţi de la Academia Regală Spaniolă

0
154

arbolrae520360Academia Regală Spaniolă a amenajat, în 2014, chiar în faţa sediului său din Madrid un pom de Crăciun cu totul special. „Bradul” a fost construit dintr-o mie de exemplare ale „Dicţionarului limbii spaniole”.

De formă piramidală, cu o înălţime de şase metri şi un diametru de 2,2 metri, ingenioasa structură a marcat încheierea ciclului de acţiuni prin care prestigioasa instituţie de cultură a sărbătorit în 2014 împlinirea a trei sute de ani de existenţă, a declarat directorul ales al academiei, Dario Villanueva, scrie Agerpres.

Fiecare volum a fost învelit în plastic, astfel încât să nu fie deteriorat de intemperii. După sărbători, 300 de exemplare – câte unul pentru fiecare an al Academiei Regale Spaniole – au ajuns la cititori, unele fiind donate unor biblioteci publice, iar altele puse în vânzare.

Cea de-a 23-a ediţie a „Dicţionarului limbii spaniole” a fost difuzată în 100.000 de exemplare, la 16 octombrie, în Spania şi în ţările de limbă spaniolă. Din 2015, cartea este disponibilă şi pe internet.

Ana Grama

 

Banner 2 la suta

LĂSAȚI UN MESAJ