Uimitoarea putere a culorilor asupra psihicului și a stărilor de spirit

0
820

culori-cu-vise-si-flori-1280x800Color designerul Jean-Gabriel Causse militează pentru revenirea tuturor culorilor în viața de zi cu zi, în contextul în care griul și negrul câștigă tot mai mult teren în case și în îmbrăcăminte.

În cartea sa intitulată „L’Etonnant pouvoir des couleurs” (Uimitoarea putere a culorilor), el prezintă virtuțile și efectele binefăcătoare ale fiecărei culori, relatează madame.lefigaro.fr, citat de Agerpres.

„S-a dovedit științific faptul că albastrul calmează, iar rozul permite perceperea mai pozitivă a lucrurilor. În cadrul unui experiment, un birou al unui centru de depozitare a mașinilor ridicate a fost zugrăvit în roz. S-a constatat că oamenii care veneau să își recupereze mașinile plecau mai mulțumiți decât atunci când pereții erau zugrăviți în alb”, spune Causse.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ