Top 5 aplicații de mobile utile pentru cei care vor să schieze în România

0
79

schiZăpada nu este numai bucuria copiilor, ci şi a celor care adoră sporturiile e iarnă. Şi cum în ultima vreme România n-a dus lipsă de zăpadă, numărul celor care şi-au luat schiurile sau placa şi au pornit pe drum de munte n-a fost mic. Pentru ei şi pentru cei care au de gând să profite din plin de zăpadă, ivisit.ro, împreună cu jurnaliștii de la eMunte.ro au realizat un top cinci al aplicațiilor mobile utile celor care vor să schieze în România.

Salvamont

Aplicația de mobil Salvamont e utiloă nu doar în cazul în care vă aflați în pericol (puteți notifica, în timp real, dispeceratul Salvamont despre traseul și coordonatele GPS), ci și dacă vreți să aflați informații, actualizate despre grosimea stratului de zăpadă, condițiile zilnice de schi, hărțile munților dintr-o anumită zonă sau detalii despre o anumită pârtie, precum și prognoza meteo.

Info Ski de la Orange

Operatorul de telefonie mobilă a dezvoltat o aplicație ce oferă informații despre starea vremii și a pârtiilor, stațiuni și trasee de schi, hărți, camere web și tarife.  Utilizatorii Info Ski pot chiar salva informațiile despre o anumită pârtie de schi, pentru a o găsi ulterior mai ușor, sau pot căuta pârtia dorită, în funcție de instalațiile existente sau gradul de dificultate.

OnTheSnow Ski & Snow Report

Pe lângă informațiile despre peste 2.000 de stațiuni de schi din întreaga lume, inclusiv România, aplicația le oferă utilizatorilor și articole de profil, dar și cele mai noi apariții referitoare la echipamentele de iarnă. Aplicația te ajută, de asemenea, și să accesezi imagini ale camerelor web instalate pe pârtii sau fotografii realizate de turiști într-o anumită zonă, precum și hărți cu trasee montane.

Ski Tracks

Turiștii care doresc să știe cu exactitate ce efort fizic depun în timpul practicării sporturilor de iarnă, trebuie să-și descarce neapărat Ski Tracks.  Aplicația oferă date despre viteză, distanța parcursă, altitudinea inițială și cea după coborâre, dar și despre perioada în care utilizatorului s-a aflat în mișcare.

Find My Phone/iPhone!

Pe lângă scopul principal, de a te ajuta să-ți recuperezi mobilul rătăcit, aplicația te ajută, atunci când e aglomerat pe pârtie, să descoperi unde se află rudele sau prietenii cu care ai venit să schiezi.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ