Terra, unică în Univers?

0
135

pamantDe-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii în încercarea de se a afla dacă viaţa ar putea exista şi pe alte planete, nu numai pe Terra. Cea mai recentă dintre ceretări relevă faptul că Pământul chiar ar putea fi o planetă unică în Univers.

În acest sens, oamenii de ştiinţă au întocmit o serie de calcule, cu scopul de a simula modul în care s-au format galaxiile şi planetele în urmă cu circa 13,8 miliarde de ani. Rezultatele au fost folosite pentru a inventaria planetele asemănătoare ca structură cu Terra. La finalul acestei proceduri, specialiştii aveau să afle că Pământul este mult mai special decât credeau până acum, scrie Descoperă.

Conform calculelor efectuate de cercetători, ceea ce face Terra atât de interesantă este că atât planetele din Calea Lactee, cât şi exoplanetele sunt mult mai vechi, au dimensiuni mai mari şi, prin urmare, este foarte puţin probabil ca ele să fie locuibile.

Astfel, posibilitatea de a găsi o planetă care să găzduiască organisme vii este şi mai mică, deoarece, în momentul de faţă, există foarte puţine informaţii despre exoplanetele aflate în apropierea galaxiei noastre. Până acum au fost descoperite circa 2.000 de astfel de corpuri cereşti, deşi s-a estimat că ele ar fi, de fapt, în jur de 700 de cvintilioane.

„Trebuie să acceptăm că suntem în imposibilitatea de a face o predicţie clară asupra identificării unei planete locuibile. Cu toate acestea, încă există şanse să obţinem rezultate favorabile pentru cercetările noastre”, afirmă cercetătorii.

Cum calculele au avut ca rezultat formularea unor predicţii foarte vagi, acestea vor putea fi îmbunătăţite odată cu efectuarea de noi descoperiri. Singura misiune pe care o au acum astronomii este de a studia în detaliu informaţiilede până acum.

Ana Grama

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ