Tamara Buciuceanu-Botez: „Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc ţara şi neamul şi mulţumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc”

0
633

tamara-buciuceanu-botezActriţa Tamara Buciuceanu-Botez a declarat, la primirea premiului „Aristizza Romanescu”, acordat de către Academia Română, că oamenii trebuie să trăiască de parcă ar fi nemuritori, informează Agerpres.

Premiul „Aristizza Romanescu” a fost acordat ex-aequo actriţei Tamara Buciuceanu-Botez pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică şi lui Ion Caramitru pentru lucrarea „Macbeth. Un studiu”.

La primirea distincţiei, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Aula Academiei Române, Tamara Buciuceanu-Botez a ţinut un scurt discurs.

„E greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca şi cum am fi nemuritori”, a spus actriţa.

„Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc ţara şi neamul şi mulţumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc”, a spus actriţa.

Aceasta a mulţumit colaboratorilor săi şi familiei pentru sprijinul pe care i l-au acordat de-a lungul timpului.

„Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă”, a adăugat aceasta, menţionând că a învăţat că „demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump”.

La rândul său, Ion Caramitru a mulţumit Academiei pentru distincţia primită. Acesta a adăugat că, în prezent, teatrul a reuşit să fie în fruntea reînvierii morale a poporului român.

„Teatrul îşi reîncepe soarta”, a spus Caramitru.

În cadrul ceremoniei de la Academia Română, care a fost prezidată, în 2013, de preşedintele forului, Ionel Haiduc, au fost premiate personalităţi din toate domeniile de activitate, ştiinţifice, sociale şi artistice.

Ana Grama

Banner 2 la suta

LĂSAȚI UN MESAJ