Strauss Festival Orchestra Vienna începe turneul în România, la Timișoara

0
28

646x404Ansamblul Strauss Festival Orchestra Vienna începe turneul în România, în 11 decembrie, la Timișoara, cu spectacolul “Vienna Classic Christmas”, informează un comunicat al organizatorilor.

Turneul se va încheia, pe 20 și 21 decembrie, cu două concerte la Sala Palatului din București. Invitații speciali ai spectacolului sunt soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Toate concertele încep la ora 19.30.

Orchestra va fi condusă de Willy Buchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1 ianuarie 2015 în Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus.

Născut în Viena, Willy Buchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, acesta conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de către dirijorul Peter Guth, care este liderul artistic al grupului.

Datele pentru turneul ansamblului sunt: 11 decembrie în Timișoara, la Filarmonica “Banatul”, 12 decembrie în Oradea la Filarmonica de Stat, 13 decembrie în Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, 14 decembrie în Suceava, la Casa de Cultură a Sindicatelor, 15 și 16 decembrie în Iași, la Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, 17 decembrie în Brașov, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, 18 decembrie în Bacău, la Teatrul de Vară, 19 decembrie în Constanța, la Casa de Cultură a Sindicatelor și 20 și 21 decembrie, în București, la Sala Palatului.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ