Ştiaţi că?A fost inventată planta care face şi roşii şi cartofi

0
49

planta care face rosii si cartofiO plantă care produce atât roşii, cât şi cartofi, numită TomTato, a fost lansată pe piaţă de către o firmă în Marea Britanie.

Compania Thompson and Morgan, din Ipswich, susţine că plantele hibrid nu sunt modificate genetic. Plante similare au fost create şi în trecut în Marea Britanie, însă producătorii precizează că TomTato este prima care ajunge pe piaţă.

Planta a fost realizată prin altoire, iar gustul legumelor – care suferea alteraţii neplăcute în precedentele tentative – pare să fie la fel ca al celor produse de plante normale.

Mai mult, directorul companiei susţine că roşiile sunt mai gustoase decât cele care se găsesc în magazine în acest moment, iar că planta hibrid este rezultatul unei munci de un deceniu.

„A fost foarte greu să realizăm planta deoarece tulpinile celor două plante nu sunt deloc similare, iar altoirea a durat foarte multă vreme. A fost o operaţiune foarte dificilă”, a spus directorul Paul Hansord.

Sursa: evz.ro

 [twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ