Șase reguli pentru a spune „mulțumesc”

0
987

multumescAcest cuvânt, mulțumesc, poate face minuni în relațiile interumane, poate deveni o formulă magică, dacă este folosit cum trebuie. Rețineți aceste șase reguli, fiindcă ele au fost testate și li s-a dovedit valabilitatea.

Mulțumirea trebuie să fie sinceră

Spuneți-o sincer, puneți suflet, nu trebuie să pară un „mulțumesc” de rutină, ci unul „special”.

Spuneți-o răspicat – nu mormăit

Spuneți-o clar, nu vă comportați ca și cum v-ar fi rușine că celălalt află că-i mulțumiți.

Mulțumiți oamenilor adăugându-le numele

Personalizați-vă mulțumirea, pomenind numele persoanei respective; dacă sunt mai multe persoane într-un grup, nu spuneți „Vă mulțumesc tuturor”, ci menționați-i pe fiecare în parte.

Uitați-vă în ochii persoanei căreia îi mulțumiți

Dacă merită să i se mulțumească, merită o privire caldă.

Mulțumiți-le în mod studiat

În mod coștient și deliberat începeți să căutați lucruri pentru care să le mulțumiți celorlalți. Nu așteptați să vi se întâmple ceva. Faceți-o în mod deliberat, până va deveni un obicei. Recunoștința nu pare a fi o trăsătură firească a naturii umane. Când Iisus i-a vindecat pe cei zece leproși, numai unul dintre ei I-a mulțumit.

Mulțumiți-le oamenilor când se așteaptă mai puțin

Un „mulțumesc” este chiar mult mai eficient atunci când persoana cealaltă nici măcar nu se așteaptă sau nu crede că i se cuvine. Gândiți-vă la un moment în care vi s-a mulțumit frumos, și asta a făcut-o o persoană de care nici nu ați fi bănuit că o să vă mulțumească și o să înțelegeți mai bine la ce se referă această regulă.

O să vă povestesc o mică întâmplare, în cele ce urmează:

Nu de mult timp a venit la mine pe strada Kansas City și m-a întrebat dacă nu vreau să cumpăr un creion; când am dat din cap că nu, m-a luat prin surprindere spunând (Ei bine, eu vă mulțumesc oricum, domnule). Evident, că în acel moment m-am căutat prin buzunare de un bănuț, după care m-am uitat la el și am văzut cum a vândut șase creioane până să ajungă la colțul străzii.

Cum să dobândiți încredere și putere în relațiile interumane, Les Giblin

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ