Sărbătoarea zilei – Sfinții 33 de Mucenici din Melitina. Ieron și cu ceilalți

0
30

Acești Sfinți s-au nevoit pe vremea împăraților Dioclețian (284 -305) și Maximian (305 – 311).

122154_07Era acest Ieron puternic la trup și viteaz, dar bun și blând la suflet. Fiind plugar, slujitorii idolești l-au găsit la ogor și, vrând să-l prindă ca niște tâlhari, n-au putut, că plugarul, scoțând fierul plugului, și-a făcut din grindeiul plugului său armă și pornindu-se asupra lor, i-a gonit pe toți, scăpând ei cu sudori și cu sânge.

Refuzând să intre în serviciul militar și alungându-i pe cei trimiși să îl recruteze, deoarece nu voia să-și părăsească mama, care era oarbă, și pentru că nu dorea să aducă jertfe idolilor, precum li se impunea militarilor, acesta a fost arestat împreună cu alți creștini. În temnița din Melitina se aflau închiși, însă, și alți creștini care, mărturisind credința lor în Hristos, împreună cu Ieron, au fost osândiți la cazne grele, întinși pe pământ și bătuți cu vine de bou.

După ce au fost bătuți câteva ceasuri, au fost scoși afară din cetatea Melitinei și tuturor li s-au tăiat capetele, luând cununa Mucenicilor.

Editat Brîndușa Dediu

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ