Rugăciune pentru mântuire

0
69

gradina

15 iunie – Sfântul Proroc Amos. Fericitul Ieronim

„Amos era păstor de oi și capre. El a prorocit pe vremea împăraților israeliți Ieroboam al II-lea (748-744 î. Hr) și Ozia (769-737 î. Hr).
Ieronim a fost unul dintre tâlcuitorii de căpetenie ai Sfintei Scripturi. Născut la Roma în 331, a dobândit o amănunțită cunoaștere a limbilor latină și greacă. După o perioadă de viețuire necuvioasă, s-a pocăit și s-a făcut pustnic în Bethleem, unde a tradus Biblia din original în latină. A murit pe la anul 420.

Micul dejun cu Hristos

Unul dintre sfinții Bisericii scria despre citirea cuvântului lui Dumnezeu: <Cei ce s-au preumblat printr-o minunată grădină nu pleacă de bună voie fără a lua cu ei patru-cinci flori, ca să le simtă parfumul și să le poarte cu ei întreaga zi.>
Canonul 27 spune că Scriptura trebuie citită acasă în zori. Iisus a spus ucenicilor Săi într-o dimineață, arătându-li-Se după Înviere: <Veniți de prânziți!> (In 21, 12) Și noi putem lua masa în fiecare dimineață cu Hristos, care e Pâinea Vieții, prin Cuvântul Său.
Ai luat micul dejun cu Hristos azi dimineață?

Troparul Fericitului Ieronim

Al ortodoxiei Îndreptătorule, al bunei-cinstiri învățătorule și al curăției, al lumii luminătorule, podoaba ierarhilor cea de Dumnezeu insuflată, Ieronime înțelepte, cu învățăturile tale pe toți ai luminat, alăută duhovnicească; roagă-te lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele noastre.”
„Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului” – Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Editura Cartea Ortodoxă

[pro_ad_display_adzone id="95017"]