România va fi gazda Campionatelor Europene de gimnastică din 2017

0
36

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017, a decis, vineri, la Lausanne, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), a anunţat, pe contul său de Facebook, purtătorul de cuvânt al Federației Române de Gimnastică, Emanuel Fântâneanu.

Potrivit site-ului forului continental, pentru Europenele feminine și masculine de gimnastică artistică din 2017 au candidat Bucureștiul și orașul danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006. Sala Floreasca a fost gazdă a primului Campionat European feminin de gimnastică, în 1957, relatează Agerpres.

Săptămâna trecută, la inaugurarea sălii de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”, președintele FRG, Adrian Stoica, a abordat subiectul candidaturii României la organizarea competițiilor din 2017, în contexul întârzierii demarării lucrărilor de construcție a noii Săli Polivalente din București.

”Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui CE de gimnastică în 2017. Noi, săptămâna viitoare, vom participa la susținerea candidaturii României. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susținere fără să avem măcar obiectivul început, respectiv sala polivalentă. Sperăm însă că vom găsi înțelegea Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică și încredere, pentru că ne cunoaștem de mult timp.

România este o țară cu mare tradiție în gimnastică. Aici în București s-a organizat prima ediție a CE feminin în 1957 și ar fi o punte de aproape 60 de ani. Ar cam fi cazul să putem să ne arătăm și capacitatea organizatorică într-o competiție de asemenea nivel”, a afirmat atunci Stoica.

Stoica a adăugat că dacă noua Sală Polivalentă nu va fi terminată la timp, nu exclude și alte locații, precum Cluj-Napoca: ”Noi pregătim și o altă variantă, dar ideea de bază e să obținem organizarea noi, România. O să le explic membrilor Comitetului Executiv și președintelui UEG că există și alte variante, în alte condiții. Dar, dorința noastră este să fie organizată competiția în București, fiindcă până la urmă aici vor fi cele mai bune condiții”.

În 2015, an preolimpic, Europenele de gimnastică artistică vor avea loc la Montpellier (Franța), cele de gimnastică ritmică se vor desfășura la Minsk, iar gimnastica acrobatică la Riesa (Germania). Gazda Europenelor de gimnastică aerobică se va decide dintre Tomsk (Rusia) și Elvas (Portugalia).

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ