Rețetă: Caise confiate

0
323

caiseAi nevoie de:

  • 2kg caise, 1 kg. Zahăr plus 200 g. Zahăr, 1 litru apă

Cum procedezi:

Alegi caise bine coapte și sănătoase, le speli bine, le rupi în două și le scoți sâmburii. Le așezi apoi într-o strecurătoare și le lași să se scurgă bine. Între timp, faci un sirop subțire din apă și zahăr, pe care-l fierbi câteva minute. Când s-a legat pui caisele și le lași pe foc câtev aminute, cât să clocotească de câteva ori. Iei vasul de pe foc și le lași să se răcească. A doua zi, scoți caisele și le ții la scurs într-o strecurătoare. Siropul îl pui la fiert din nou. Când este bine legat, ca pentru dulceață, adaugi caisele și le dai un clocot. Iei din nou vasul de pe foc.

În ziua următoare scurgi caisele bine de sirop, le așezi una lângă alta pe o planșetă la uscat, la soare, sau în cuptorul de aragaz încălzit.

Când sunt aproape uscate, le treci prin zahăr (200 g)  și le mai pui la soare să se usuce bine. Siropul poate fi folosit la alt rând de caise sau la preparat dulceața etc.

Fructele bine uscate le așezi în cutii, în straturi, cu hârtie albă între ele și le păstrezi la loc uscat și rece. Într-o cutie de carton așezi hârtie albă, apoi un strat de caise confiate, hârtie albă, alt strat de caise și tot așa până termini caisele.

Le acoperi apoi cu hârtie albă.

Colecția Cărticica Practic(ă)

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ