Remedii la îndemână pentru durerile de ureche

0
18295

infectie-ureche-copil-mareNu există un lucru mai puternic ca o durere de urechi care să vă aducă aminte de momentele mai puţin plăcute ale copilăriei. Altfel spus, durerea de urechi nu este amuzantă. Puteţi să abordaţi problema de la exterior spre interior, apelând la soluţii pentru urechi sau chiar la sucul de usturoi, sau de la interior, cu supe şi gargară care facilitează drenarea mucusului şi dilatarea trompei lui Eustachio. Tratamentele cu căldură şi frig pot fi de asemenea de ajutor pentru a calma durerea.

Picuraţi

-încălziţi timp de un minut o linguriţă de ulei pentru bebeluşi, ulei mineral sau ulei de măsline deasupra unei farfurii cu apă caldă, testaţi temperatura pe pielea de la încheietura mâinii după care picuraţi puţin în ureche pentru a mai ameliora durerea. (Atenţie! Dacă credeţi că timpanul este fisurat, nu puneţi niciun fel de lichid în ureche. Acest lucru este indicat de obicei de o scurgere de lichid din ureche.)

Scurgeţi şi uscaţi

– Încercaţi cu supă picantă de pui sau chilii. Iuţeala face mucusul să se mişte şi poate elimina lichidul din ureche, ameliorând durerea.

-Beţi suficientă apă în fiecare zi. Muşchii care lucrează atunci când înghiţiţi ajută trompele lui Eustachio să se deschidă, permiţând scur -gerea lichidului din ureche.

-Faceţi gargară cu apă călduţă cu sare. Aceasta ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în zona trompelor şi reduce orice tip de infla-maţie care ar putea să le blocheze.

-Încercaţi cu echinacea şi goldenseal. Echinacea ajută organismul să lupte cu infecţia, iar goldenseal favorizează uscarea lichidelor din ureche. Adăugaţi o pipetă din fiecare tinctură în puţină apă şi beţi la fiecare 2-3 ore.

-Folosiţi o pernă în plus pentru a vă menţine capul într-o poziţie puţin mai ridicată decât de obicei atunci când dormiţi. Această pozi -ţie va ajuta urechile să elimine lichidul, micşorând presiunea.

Încălziţi si răciţi

-Staţi pe o parte şi puneţi într-o poziţie confortabilă o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică peste ureche; sau folosiţi un pro -sop umezit în apă caldă. Căldura calmantă îmbunătăţeşte circulaţia la ureche şi ajută de asemenea la reducerea presiunii.

Ce este în neregulă

O durere de urechi înseamnă că ceva probabil nu este în regulă în urechea mijlocie, care reprezintă micul spaţiu situat imediat în spatele timpanului. Un canal subţire denumit trompa lui Eustachio uneşte urechea mijlocie cu partea posterioară a gâtului. Acest canal permite scurgerea lichidelor şi, de asemenea, egalizarea presiunii din interiorul urechii. Virusul răcelii comune face ca lichidul să se acumuleze în trompa lui Eustachio, declanşând o durere puternică. Bacteriile se dezvoltă foarte bine în acest lichid, producând la infecţii ale urechii mijlocii. Aceste lucruri sunt foarte frecvente la copii, dar pot afecta şi adulţii. Dacă urechea începe să vă doară după o călătorie cu avionul, atunci cauza este probabil presiunea puternică şi nu infecţie.

 Ar trebui să-mi sun medicul?

Mergeţi la medic dacă urechea vă doare foarte tare, dacă acest lucru se întâmplă timp de mai multe zile, sau dacă durerea este însoţită de febră. Ar trebui să spuneţi medicului dacă aveţi o scurgere din ureche, sunteţi ameţit sau aveţi dureri atunci când mestecaţi. O durere acută şi intensă, urmată de o diminuare a acesteia ar putea indica ruperea timpanului. Alte semne des întâlnite ale rupturii timpanului sunt prezenţa unei secreţii (câteodată cu sânge), auz înfundat, un ţiuit în urechea respectivă şi ameţeală sau vertij. Dacă aveţi aceste simptome, mergeţi la medic înainte de a încerca oricare dintre remediile din acest capitol. De asemenea, apelaţi la medic dacă urechea este blocată cu ceară şi orice încercare de a o desfunda acasă nu a dat rezultate. Medicul v-ar putea recomanda picături sau spălături.

Pentru a reduce inflamaţia din urechea afectată, purtaţi şosete reci şi aplicaţi comprese calde pe ureche. Puneţi şosete de bumbac în apă cu gheaţă, stoarceţi-le şi puneţi-le pe picioare. Apoi trageţi peste acestea o pereche de şosete de lână. Simultan, puneţi o compresă umedă şi caldă peste urechea dureroasă.

Amelioraţi durerea cu usturoi

Mâncaţi unul sau doi căţei de usturoi zilnic. Această vegetală cu gust puternic şi înţepător ajută în lupta cu virusurile şi bacteriile. Puteţi să şi mestecaţi un căţel sau doi de usturoi. Sau puteţi pisa usturoi proaspăt, amestecaţi-l cu ulei de măsline şi întindeţi-1 pe pâine.

-Dacă usturoiul proaspăt vă produce arsuri la stomac, luaţi o capsulă de usturoi la fiecare masă.

-Preparaţi o soluţie de urechi antibacteriană. Stoarceţi un căţel de usturoi şi puneţi câteva picături din sucul obţinut într-o linguriţă de ulei de măsline. Picuraţi în ureche pentru a elimina infecţia.

Eliminaţi ceara

Atunci când urechile produc prea multă ceară sau din neatenţie o împingeţi adânc în canalul auditiv când încercaţi să vă curăţaţi urechile, se poate forma un dop profund în ureche. Acesta poate provoca durere, ţiuit, pierderea auzului şi probleme de echilibru. Soluţia pentru rezolvarea acestei probleme este de obicei un proces în două etape -prima este introducerea în ureche a unei soluţii care să înmoaie cea -ra, iar a doua constă din spălături pentru a îndepărta ceara şi a curăţa urechea.

-Masaţi blând zona din spatele lobului urechii pentru a favoriza eliminarea cerii. Apoi trageţi de lob şi, în acelaşi timp, deschideţi şi închideţi gura.

Înmuiaţi si clătiţi

-În momentul în care mergeţi la culcare, umpleţi o pipetă cu ulei de măsline călduţ şi introduceţi-1 în urechea afectată. Lăsaţi lichidul să înmoaie ceara din ureche. Puneţi un dop de vată în ureche dupa aceasta (pentru a nu păta perna).

-Repetaţi tratamentul zilnic timp de trei sau patru zile.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ