Puteți să vă păstrați buna dispoziție?

0
61

bunaSă aveți în vedere principalul, anume – inima bine dispusă către Domnul și către tot ceea ce cere de la noi lucrarea mântuirii. (III, 497)

Primiți buna mea dorire de a vă păstra buna dispoziție ce v-a fost dăruită cât puteți mai mult… Nu vă pierdeți în deșertăciuni, nu vă împrăștiați și, mai ales, nu vă îngăduiți porniri pătimașe, nu numai pe cele mai mari, dar nici pe cele mai mici… Și foculețul, care acum arde și luminează în voi, va continua să vă lumineze și să vă încălzească neîncetaat… (V, 854)

Bucuriile și mângâierile nu sunt dovada definitivă a bunei dispoziții. Cele mai importante sunt fermitatea și râvna de a-I face pe plac lui Dumnezeu, duhul umilit și inima înfrântă și smerită și lăsarea sinelui în voia lui Dumnezeu. Când toate acestea există – este bine. (V, 865)

 „Sfaturi înțelepte” – Sf. Teofan Zăvorâtul

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Banner 2 la suta

LĂSAȚI UN MESAJ