Premiului „Femina Étranger”, acordat scriitoarei israeliene Zeruya Shalev

0
194

Zeruya-Shalev-Sot-si-sotieScriitoarea israeliană Zeruya Shalev este laureata Premiului „Femina Étranger” din acest an, pentru romanul „Fărâme de viaţă”.

Ediţia în limba română a fost publicată în colecţia „Biblioteca Polirom”, în 2012, în traducerea Ioanei Petridean. Potrivit editurii, Zeruya Shalev descrie în acest volum instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ură, de la seninătate la angoasă şi culpabilitate.

Scriitoarea s-a născut în Kinneret, Israel, iar până în prezent a publicat patru romane, un volum de poezii şi o carte pentru copii.

Ceilalţi autori nominalizaţi la ediţia din acest an a prestigiosului „Femina Étranger”: Sebastian Barry (L’homme provisoire, Joëlle Losfeld), Jennifer Clement (Prière pour celles qui furent volées, Flammarion), Grazyna Jagielska (Amour de pierre, Les Equateurs), Nell Leyshon (La couleur du lait, Phébus).

tim

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ