Piperul negru…știați că?

0
72

piperGreu de crezut că un condiment adăugat în mâncare ca să-ţi ia gura foc ar fi bun şi ca leac pentru fru­museţe. Dar este!

Aşa cum „aprin­de” limba, aprinde şi reţetele în care e pus, făcând pielea mai tâ­nără şi mai sănă­toasă. Prezent în ori­ce bucătărie, nu vă rămâne decât să-l luaţi de pe raft şi să-l puneţi, în loc de ciorbe, în creme şi măşti. Rezultatul e garantat.

Exfoliant cu piper şi iaurt

Ingrediente: 1 lingură de piper ne­gru, fin măcinat, 2 linguri de iaurt.
Amestecaţi ingredientele până se formează o pastă. A­plicaţi-o pe pielea proas­păt spălată şi masaţi-o cu miş­cări circulare, timp de câteva minute. Apoi clătiţi cu apă rece. Curăţă, luminează pielea, şterge petele şi cicatricele.

Mască cu piper, miere şi albuş

Ingrediente: o jumătate linguriţă de piper negru mă­ci­nat, 1 albuş bă­tut spumă, 1 lingură de miere.

Se amestecă mierea cu albu­şul şi piperul şi se aplică pasta pe faţă. După 15-20 de minute, se clăteşte. Curăţă coşurile, acneea, limpezeşte pielea.

Împachetare anticelulită

Ingrediente: o jumătate ceaşcă de argilă, un sfert de ceaşcă cu sare de mare sau grunjoasă, 2 linguri de piper negru măcinat, apă.

Se amestecă argila cu sarea şi cu apa, până se formează o pastă, apoi se adaugă piperul. Se aplică pe corp, în zo­nele afectate, apoi se înveleşte în folie de plastic. După 20-30 de minute, se îndepărtează cu apă călduţă. Are efect de tonifiere şi redare a fermităţii pielii, precum şi de scădere a celulitei.

Cremă cu ulei esenţial de piper contra celulitei

Ingrediente: 100 ml cremă de corp, 3-4 picături de ulei esenţial de piper negru (se găseşte la magazine natu­riste, plafaruri).
Se amestecă ingredientele şi se ma­sează zonele cu celulită sau cu depo­zite de grăsime de două ori pe zi, di­mi­neaţa şi seara. Reduce celulita, de­po­zitele adipoase, dă fermitate şi su­pleţe pielii.

Ulei de corp cu piper contra celulitei

Ingrediente: 2 linguri ulei de migdale, 2 linguri ulei de susan sau de sâmburi de struguri, 4 picături ulei esenţial de piper negru.
Amestecaţi ingredientele şi masaţi corpul după baie, de două ori pe zi, in­sistând pe zonele cu probleme. Îmbu­nătăţeşte elasticitatea şi tonusul pielii, reduce celulita şi depozitele de gră­sime.

Tratament contra căderii părului

Ingrediente: tinctură de piper ne­gru, un gălbenuş.
Tinctura de piper negru se găseşte la magazine naturiste, plafaruri, sau o puteţi prepara astfel: puneţi la macerat 6 linguri de piper negru măcinat, în 200 ml de al­cool alimentar, timp de 14 zile. Filtraţi şi de­pozitaţi în sticle închise la cu­loa­re, la loc ră­coros. Ames­te­caţi apoi gălbe­nuşul cu 10 pi­cături de tinctu­ră de piper ne­gru şi masaţi pielea capului, timp de câteva minute. Lăsaţi să ac­ţioneze 20-30 de minute, apoi spălaţi pă­rul. Tratamentul se face de două ori pe săptămână. Opreşte căderea părului, îl întăreşte şi îl revigorează.

Revista Formula AS

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ