Pictura cu vin, cea mai imprevizibilă formă de artă | GALERIE FOTO

0
553

pictura vin1Pictura cu vin este cea mai imprevizibilă formă de artă. Aceasta este concluzia la care a ajuns artista sârbă Sanja Jankovic, care a decis să realizeze tablouri din vin și a constat că vechimea vinului este cea care face culoarea mai bogată.

Atfel, povestește artista, pentru crearea fiecărui tablou, a folosit cele mai fine sortimente de vin adăugând tușe stratificate similare cu acuarele, potrivit boredpanda.com

Ideea nu este una originală, se estimează că această formă de artă ar fi fost inventată în perioada Renaşterii.  Sanja Jankovic a ales însă să înlocuiască acuarelele cu nuanţe obţinute din vin.

pictura vin5

De altfel, Ukiyo-e este un gen de picturi japoneze care s-ar traduce prin lumea în mişcare, stil creat în anul 1790 de Kitagawa Utamaro, cunoscut mai ales pentru portrete sale spectaculoase.

Pentru picturi se folosesc diferite tipuri de vin și soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay sunt folosite pentru a crea tonuri mai deschise. Pentru nuanţele mai întunecate sunt utilizate Pinot Noir, Cabernet Sauvignon şi Merlot. Potrivit experților, culorile obținute nu pot fi imitate de niciun alt pigment.

pictura vin8pictura vin2 pictura vin3 pictura vin4 pictura vin7 pictura vin6

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ