O serie de cărți dedicate Marii Uniri – COLECȚIA CENTENAR

0
31

carte

Joi, 31 mai 2018, orele 19.00, la Bookfest, are loc lansarea cărții „Regina Maria”, scrisă de istoricul Cristian Moșneanu. Cu ocazia împlinirii unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex a lansat proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri” prin care se marchează acest eveniment. Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu mari personalități care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărei personalități îi este consacrat un volum, în care se pune accentul pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe rolul jucat în constituirea statului unitar român. Cartea „Regina Maria” face parte din „Colecția Centenarul Marii Uniri”, iar proiectul mai cuprinde o lucrare despre Mihai Viteazul, primul domnitor român care a realizat unirea Țărilor Române (prima carte), iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand.
La eveniment vor lua cuvântul Cristian Moșneanu, istoric, autorul cărții, Ionuț Radu, editor și Ștefan Dumitrache, istoric, autor și Director al Muzeului Municipal Curtea de Argeș.

„Iubirea mea pentru această țară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi și suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanțuri de oțel, legată prin inimă, prin creier și prin sânge. Simt că fiecare din cei șase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanț, pe care numai moartea și dezastrul îl pot sfărâma” (Regina Maria)

Mihaela Mușetescu

Baner asculta RJS