Noi descoperiri in Piramida lui Keops

0
48
piramida lui keops
pP lovendal

De cate ori nu am ramas fascinati de piramidele egiptene, ce ascund mormintele faraonilor din Egipt? Desi nu se stie nici pana azi cum au fost construite aceste piramide, fascinatia acestor constructii uriase a depasit timpul si secolele.  Acestea sunt ca niste punti intre muritori si zei. Au vrut faraonii sa devina nemuritori? Au dorit ei ca sa le fie descoperite mormintele pe care troneaza si astazi blestemul cazut asupra celor ce au deschis mormintele lor? Care a fost tehnologia impecabila folosita la constructia acestor piramide  si de ce sunt atatea mistere nedeslusite legate de acestea?

Un grup de cercetatori au facut o noua descoperire in piramida lui Keops: s-au gasit cavităţi uriaşe, de mărimea unui avion, în mijlocul piramidei lui Keops din Egipt, una dintre Cele şapte minuni ale lumii.  Din anul 2015, echipa analizează interiorul piramidei, folosind tehnologii avansate, non invazive, care permit scanarea monumentului pentru a descoperi eventuale goluri sau structuri interne necunoscute şi pentru a afla mai multe despre metodele antice de construcţie învăluite încă în mister.

 Tradiţia construirii de piramide a inceput in Egiptul antic ca o sofisticare a ideii de „mastaba” sau „platforma” ce acoperea mormantul regal. Mai tarziu, au fost folosite mai multe „mastaba”, fapt dovedit de primele piramide, cum este Piramida in Trepte a Regelui Zoser, construita de faimosul arhitect egiptean, Imhotep.

  • “Marea Piramida” a fost cea mai inalta constructie din lume mai mult de 43 de secole, pana in secolul al IX-lea in 1889 cand a fost construit Turnul Eiffel. Una dintre primele mentionari asupra existentei si descrierii piramidelor din Egipt a fost facuta de istoricul grec Herodot intr-o carte de istorie scrisa de el. Herodot a vizitat Egiptul in anul 450 I.C.  S-au facut speculatii cum ca ar fi fost construita ca observator astronomic sau ca este o simpla constructie geometrica a unei civilizatii demult disparute. Suntem siguri ca nu va sunt straine nici teoriile cum ca ar fi o constructie realizata de civilizatii extraterestre. Cei mai multi arheologi accepta insa teoria ca piramidele din Egipt nu au fost decat unele dintre cele mai mari morminte ale faraonilor.

Potrivit studiului, ”marele vid”, cum l-au botezat cercetătorii, are cel puţin 30 de metri lungime şi caracteristici similare cu galeria principală, cea mai mare sală explorată a piramidei. Este localizat la 40-50 de metri de Sala Reginei, în inima monumentului.

”Marele vid este închis ermetic, nimic de aici nu a mai fost atins din timpul construcţiei piramidei. „Este o descoperire foarte entuziasmantă”.

Pentru a descoperi acest ”frumos cadou”, ascuns din timpul domniei faraonului Keops, oamenii de ştiinţă au folosit particule cosmice, mai precis muoni (particule elementare create în atmosfera superioară de către radiaţiile cosmice) care, atunci când întră în contact cu materia, încetinesc după care se opresc.  Dacă muonii au făcut posibilă această descoperire în piramida lui Keops, nu vor fi însă de ajutor pentru a descoperi dacă mormântul lui Tutankamon îl ascunde si pe cel al reginei Nefertiti.

 

Ionela Moldovanu

[pro_ad_display_adzone id="95017"]