Neputință și putere

0
113

puterePuterea Mea întru neputință se săvârșește. (II Corinteni 12, 9)

Când ne credem puternici, tocmai atunci suntem mai slabi ca oricând, pentru că, bizuindu-ne pe noi înșine, nu cerem ajutorul de Sus – dar când ne recunoaștem slăbiciunea și neputința, incapacitatea de a lupta, nepriceperea de a lucra, atunci suntem puternici prin acea Putere care întru neputință se săvârșește. Suntem cu adevărat puternici, fiindcă ne adresăm lui Dumnezeu, rugându-L să ne dea ajutorul Său, pe care El niciodată nu ni-l refuză. Din păcate, prea des, sub pretextul slăbiciunii și nepriceperii, ne dăm în lături de la lucrarea pe care suntem datori să o facem și, simțindu-ne incapabili de o muncă folositoare, preferăm să rămânem într-o trândăvire deplină.

N-ar fi mai bine să trecem osteneala noastră în mâinile Domnului, Care va acoperi toate lipsurile noastre și ne va preschimba slăbiciunea, umplându-ne cu puterea Sa? El este gata să facă această minune zilnic, fiindcă puterea Lui întru neputință se săvârșește. Cu nemărginita Sa înțelepciune, El acoperă neputința noastră omenească. Apostolul Pavel a fost adânc pătruns de gândul acesta când a spus că se laudă cu neputințele sale, simțind că în el se arată puterea lui Dumnezeu, și de aceea își dădea pe deplin seama că este tare tocmai atunci când este neputincios (v. II Corinteni 12, 10).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ