Mesajul Papei la început de an „rădăcina păcii este rugăciunea”

0
51

Suveranul Pontif a oficiat slujba de rugăciune din Ajunul Anului Noi în catedrala Sfântul Petru din Vatican, urmată de tradiționalul cuvânt de învățătură, în care a îndemnat la „reînnoire spirituală și morală”.

suveranPrima zi a noul an este și ziua mondială a păcii instaurată la Vatican în 1982, de papa Paul al VI-lea. În acest context, actualul suveran pontif a pledat pentru pace în întreaga lume, spunând „Pacea este întotdeauna posibilă, noi trebuie să o facem posibilă. Să ne rugăm pentru pace”, conform cruxnow.com/.

Discursul său a evidențiat mesajul transmis de Crăciun în care Papa Francisc a cerut soluționarea conflictelor care afectează Orientul Mijlociu, Ucraina și Africa. „Să nu mai fie niciodată războaie, ci dorință de pace și fraternitate între popoare”, îndemnând comunitatea internațională la un angajament de conviețuire în înțelegere deplină.

În primul mesaj adresat lumii din acest an, liderul spiritual al catolicilor a lansat un apel către ca toți oamenii, indiferent de religie sau cultură să se unească și să lupte împotriva sclaviei moderne și a traficului de ființe umane, subliniind că Dumnezeu l-a făcut pe om liber.

În continuarea discursului său, acesta a spus că pentru noi, oamenii, există un „timp pentru a te naște și un timp pentru a muri”, iar Anul Nou, este un moment pentru a reflecta asupra mortalității noastre”.

Mai mult, suveranul pontif a amintit că în secolul V, Consiliul din Efes, în pofida afirmațiilor lui Nestorie, a apărat maternitatea divină a Fecioarei Maria. „Ea, Maica lui Dumnezeu, este, de asemenea, Maica Bisericii, și prin Biserică, mama tuturor bărbaților și femeilor și a fiecărui popor”, a declarat acesta, îndemnând catolicii spre cinstirea Maicii Domnului și devotament față de biserica lor.

Emanuela Popa

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ