FRUMUSEŢILE PĂMÂNTULUI. Cascadele de pe Iguazu | GALERIE FOTO

0
96

Водопад Игуасу, вид с вертолета 2, Аргентина, БразилияGarganta do Diabo, care se traduce Gatlejul Diavolului, este una una dintre cele mai impresionante căderi de ape din lume, parte din ansamblul Cascadelor de pe fluviul sud-american Iguazu. Imaginile panoramice, realizate de un grup de fotografi ruşi de la Airpano, redau forţa incredibilă a apei care devine înfricoşătoare, dar şi frumuseţea extraordinară a peisajului.

[fblike url=”http://bit.ly/1aRxsg3″ style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] [twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]Situate în mijlocul pădurii tropicale, la frontiera dintre Argentina şi Brazilia, cascadele sunt înscrise în patrimoniul mondial de UNESO din 1984. Ansamblul cuprinde 275 de cascade ce se întinde pe aproximativ 3 kilometri, iar cea mai înaltă dintre ele atinge este de 90 de metri.

O particularitate a acestei zone este că în perioada de secetă, vuietul apei involburate este înlocuit de o linişte de mormânt, deoarece apa pur şi simplu dispare. Pietrele şi mici lacuri rămase doar amintesc de incredibilul ansamblu de cascade.

Majoritatea cascadelor sunt pe teritoriul Argentinei, iar cei doritori le pot vizita deoarece sunt amenajate mai multe circuite turistice, în mijlocul pădurii, deasupra braţelor fluviului Iguazu. De sus, privelistea este paradisiacă.

5764092451_cda022f71b_z

7335578404_ccc4e0e5fe_zAngel Falls, Venezuela 9iguazu1iguazu3iguazu_article-main-imageimage3aimage11image13imagesmoeraki

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ